וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מנכ"ל חברת האינטרנט לייבדור - שפשיטה ממשלתית על משרדיה הפילה את בורסת טוקיו - טוען לחפותו

רויטרס

4.9.2006 / 8:55

טקפומי הוריה, המואשם בהפרת חוקי ניירות הערך, כפר בכל האישומים נגדו עם תחילת משפטו



טקפומי הוריה, לשעבר מנכ"ל חברת האינטרנט השערורייתית לייבדור, טען לחפותו היום עם תחילת משפטו ביפאן, בגין עבירה על חוקי ניירות הערך. המשפט מגיע לאחר שבינואר פשטו תובעים ממשלתיים על משרדי לייבדור, בצעד שהביא לא רק לצניחת מניות לייבדור - שבשיאה הגיעה לשווי שוק של 6 מיליארד דולר - אלא לירידות בבורסת טוקיו כולה ולעצירת המסחר.



השערורייה אף סיפקה רגע של מבוכה עבור ראש ממשלת יפאן, ג'וניצ'ירו קואיזומי, שהתכוון לתמוך בבחירתו של הוריה לפרלמנט. הוריה נחשב בעבר לסמל ליפאן החדשה והדינאמית, בה השתלטויות הן עניין יומיומי, ועושר נועד לראוותנות.



לטענת התביעה, הוריה הפר את חוקי ניירות הערך כאשר זייף חשבונות עסקיים, ובשיתוף פעולה עם אחרים הביא להעלאת מחיר לייבדור באופו מלאכותי. "לא ביצעתי או הוריתי על ביצוע עבירות אלו", אמר הוריה, "מצער שהגישו נגדי כתב אישום". עורך דינו של הוריה הכחיש את כל האישומים נגדו בהמשך. "התובעים כתבו סיפור שמציג את הדברים כאילו היו פשע נוראי", אמר עורך הדין, יאסויוקי טקאי, "האישומים אינם עומדים במבחן ההיגיון".



הוריה צפוי לשאת בעונש של עד 5 שנים בכלא וקנסות של עד 5 מיליון ין (43 אלף דולר), אם יימצא אשם. בפני הוריה עשויות גם לעמוד תביעות נזיקין מצד בעלי מניות לשעבר, לאחר שלייבדור הורדה מרישום בבורסה עקב מעצרו. צניחת המניות עקב השערורייה מחקה 5 מיליארד דולר משווי החברה, בטרם הורדה מרישום.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully