חברת פרינטאר סיימה גיוס של 8 מיליון דולר, בהובלת הקרנות דור ונצ'רס ו-D-Partners. בסבב הגיוס השתתפו גם המשקיעים הקיימים בחברה, ביניהם קרן אייפקס, שהובילה את הסיבוב הקודם. בעקבות השלמת הגיוס יצטרפו אריה רוזנפלד, שותף מנהל בדור ונצ'רס, ודגנית פארן, שותפה באייפקס, לדירקטוריון חברת פרינטאר. לפי נתוני IVC-Online, עמי כספי ומשקיעים פרטיים נוספים גם הם משקיעים בחברה.
עד כה גייסה החברה 12.6 מיליון דולר. ההשקעה בחברה פורסמה לראשונה ב-TheMarker לפני מספר ימים, כאשר אייפקס הודיעה שהשלימה השקעות המשך בשלוש חברות סטארט אפ בהיקף של כ-9 מיליון דולר.
פרינטאר עוסקת באספקת ציוד הדפסה דיגיטלי לתעשיית המעגלים האלקטרוניים. החברה הוקמה לפני חמש שנים על ידי רון זהר, יוצא חברת אורבוטק וסאייטקס ויז'ן, שניסה לשלב בין תהליכי הייצור של העולם האלקטרוני לבין תהליכי הדפסה. בשלב מוקדם הצטרף אליו עמי כספי, ממייסדי אורבוטק, שמונה ליו"ר החברה, וגם נתן חלק גדול מהמימון הראשוני.
עשרות שנים מייצרים את המעגלים המודפסים באותה שיטה איטית, המזכירה במידה רבה את תהליך הקדם-דפוס שבו השתמשו לפני שסאייטקס הישראלית קידמה את ההדפסה הדיגיטלית. המעגל, המיוצר מנחושת, מוטבל באמבטיות עם חומרים מעכבי חמצון ונוצר על ידי חשיפה איטית לאור, המבליטה את שכבת הנחושת שיוצרת את המעגל המודפס. בסופו של התהליך, המעגל מצופה באותו חומר ירוק המוכר ממכשירים אלקטרוניים.
פרינטאר מתכננת לבצע מהפכה דומה לזו שעשתה סאיטקס בזמנו בדפוס - להפוך את הדפסת המעגלים לדיגיטלית, באמצעות הדפסת דיו.
"ההשקעה תאפשר לפרינטאר להשקיע בתחום השיווק, להרחיב את מעגל הלקוחות, ולהאיץ פיתוח מוצרים חדשים. אני מאמין כי המוצר הראשון של החברה - מדפסת המאפשרת הדפסה דיגיטלית של כתוביות על גבי המעגל המודפס - מהווה רק אבן דרך ראשונה בתחילתה של מהפכה דיגיטלית בתחום. כבר היום מסתמנת מגמה של חדירת טכנולוגיית הדפוס הדיגיטלי לתחומים נוספים של תעשיית האלקטרוניקה מעבר לתעשיית המעגלים, ובהם תחום הצגים השטוחים והדפסה של התקני מוליכים למחצה", אמר רון זוהר, מנכ"ל פרינטאר.
קובי רוזנטל, יו"ר חבר המנהלים של פרינטאר, שגם הוביל את ההשקעה מטעם D-Partners, הוסיף: "השנה האחרונה היתה שנה משמעותית בהתפתחות החברה, וכללה חדירה לשוקי המזרח הרחוק והזמנות שכללו מספר רב של מערכות. הגיוס הנוכחי יאפשר להאיץ את הרחבת המכירות וסיום הפיתוח של המוצרים הבאים".
להפוך את הדפסת המעגלים לדיגיטלית: פרינטאר גייסה 8 מיליון דולר
גיא גרימלנד
5.9.2006 / 12:59