וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אל על: ביטול השתתפות הממשלה באבטחת מטוסי מטען היא מכת מוות לענף

זוהר בלומנקרנץ

10.9.2006 / 9:32

לדברי מקורות, ביחס לאל על מדובר בפגיעה של 10 מיליון דולר בשנה



באל על מתחו בשבוע שעבר ביקורת חריפה על תוכנית האוצר החדשה, שלפיה הממשלה לא תשתתף עוד בהוצאות של אבטחת מטוסי המטען לישראל וממנה. באל על הזהירו כי ההחלטה תפגע בענף הטסת המטענים בדרך האוויר בישראל.



מקורות בחברה אמרו כי הרפורמה החדשה שמתכנן האוצר בתקציב 2007 בעניין "תנחית מכת מוות על תחום הטסת המטענים, לא רק על אל על, אלא על כל ענף הטסת המטענים בדרך האוויר מישראל ואליה".



לדברי המקורות, ביחס לאל על מדובר בפגיעה של 10 מיליון דולר בשנה, שמעבר לפגיעה הכלכלית הישירה. משמעות הרפורמה היא חשיפת ענף המטענים לסכנה של פגיעת טרור מחד גיסא, והתייקרות מחירים מאידך גיסא, שכן חברת אל על לא תוכל לשאת לבדה בנטל הוצאות הביטחון ותיאלץ לגלגל אותו על הצרכנים.



מאל על נמסר: "אנו מקווים שהממשלה לא תקבל החלטה לא אחראית זו, המהווה פגיעה חמורה בביטחון מטוסי המטען הישראליים". מנהל אגף בכיר להסברה ויחסים בינלאומיים במשרד התחבורה, אבנר עובדיה, אמר כי "מדובר בנושא המצוי בין משרד האוצר, הגוף המנחה (השב"כ) ואל על".


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully