יום של יציבות נרשם בבורסה לאורך כל שעות המסחר - וזו נותרה בעינה גם לאחר הסקירה שהוציאה סוכנות דירוג האשראי S&P. סקירות מעין אלה, של גופים זרים, גורמות בימים כתיקונם לשינויים במדדים - אירוע אשר לא התרחש היום. ב-S&P ציינו, כי "הממשלה בישראל תוכל לשאת בעלויות העימות עם החיזבאללה מבלי לפרוץ את יעד הגירעון של 2006, אבל יקשה עליה להתמודד עם הלחצים שייווצרו כתוצאה מההוצאות הגבוהות ב-2007".
מדד המעו"ף ננעל ללא שינוי ברמה של 783.28 נקודות. מדד ת"א 100 איבד 0.1% וננעל ברמה של 798.98 נקודות. יציבות נרשמה בשוק הסולידי ובדומה לימים האחרונים נרשמו גם היום מחזורי מסחר נמוכים של 750 מיליון שקל בלבד.
עם תום יותר משמונה חודשי מסחר, מציג המעו"ף תשואה עגומה למדי של 4.9%-, אשר מגיעה לאחר שנה מצוינת, בה הציג המדד תשואה של כ-33%.
בבנק ישראל ציינו במסגרת הדיונים על גובה הריבית בחודש הקודם, כי הירידה בקצב הצמיחה ב-2006 עקב המלחמה בצפון צפויה להיות זמנית באופיה, כאשר חלק מההפסדים שנגרמו לתעשייה, למסחר ולשירותים, יקוזזו עוד השנה. עוד נאמר בישיבה, כי הפגיעה בהיצע הסחורות והשירותים במשק צפויה להיות זמנית וקצרת טווח. זאת, מאחר שהממשלה צפויה להגדיל את הוצאותיה, ובכך לקזז את הירידה בביקושים מצד המגזר הפרטי, כך שבסך הכל לא צפוי שינוי בהתפתחות המחירים במשק.
במישור החיובי, ציינו בבנק ישראל כי תושבי החוץ לא מימשו השקעות במשק, ואף המשיכו להגדיל את השקעותיהם. עם זאת, נושא אישור התקציב, אשר נתקל לפי שעה בקשיים, ממשיך להקרין אי ודאות על המשק.
"מה שאנחנו רואים בימים אלה מוכר בתחום הספורט בתור גארבג' טיים", אמר הבוקר אחד ממנהלי חדרי המסחר. "בדרך כלל, בזמנים בהם אין חדשות, ברירת המחדל בשוק היא עליות בשל רצונם של הפעילים להרוויח. עם זאת, בשבוע האחרון המצב הפוך שכן ברירת המחדל הפכה דווקא לירידות - דבר המעיד על חששות המשקיעים".
ירידות שערים נרשמו במניות שני הבנקים הגדולים: מניית לאומי איבדה 0.5%. לקראת תום המסחר, נודע כי קרן יורק השלימה את רכישת בית ההשקעות פסגות אופק מבנק לאומי תמורת 1.284 מיליארד שקל. התמורה משקפת הפחתת מחיר של 66 מיליון שקל בגין השחיקה של היקף נכסי הקרן, שמסתכמים בכ-16 מיליארד שקל.
מניית הפועלים, ירדה 1.2%. הבוקר העריכו מספר אנליסטים ב-TheMarker, כי בטווח הקצר לא תהיה התייעלות שתשפר את הרווחיות. עוד דיברו האנליסטים על קצב הצמיחה האיטי יחסית של המגזר.
יצרנית יריעות המיגון פמס, הוסיפה 0.4%, לאחר שאיבדה כשליש (33%) מערכה בתחילת השבוע שעבר בעקבות הדו"ח החלש ובעקבות הודעתה על עיכוב בהזמנה חשובה בהיקף של כ-70 מיליון שקל. אלמנט נוסף שתרם לצניחתה של המניה הוא בעל השליטה בחברה, דניאל בלום, אשר מכר מניות בכ-60 מיליון שקל לכלל ביטוח - מספר ימים לאחר שנודע למשקיעים על העיכוב בהזמנה. בינתיים, הודיע בלום על ביטול העסקה ואילו פמס מתאוששת מדי יום, אם כי בעליות קלות בלבד.
החברה לישראל שבשליטת הפלג המשפחתי של סמי עופר, הוסיפה 2.5% לאחר שהודיעה על חלוקת דיווידנד בהיקף של 60 מיליון שקל - כמחצית מתוכם למשפחת עופר.
ריטליקס, המפתחת ומשווקת פתרונות תוכנה לקמעונאים ולמפיצים בענפי המזון ומוצרי הצריכה, איבדה 0.5%. החברה הודיעה היום, כי סיטונאית המזון האמריקאית C&S Wholesale Grocers מתקינה בימים אלה פתרונות תוכנה של ריטליקס לניהול שרשרת האספקה ביחידות הרכש שלה. היקף העסקה לא נמסר.
אופיר אופטרוניקה סיימה בעלייה של 3.7%. החברה הודיעה, כי קיבלה הזמנה בהיקף של כ-21 מיליון שקל, באמצעות החברה הבת בארה"ב Ophir Optics, למכלולי עדשות אופטיות אשר ישולבו במערכות ראיית לילה תרמיות של היצרן האמריקאי. ההזמנה, המיועדת לשימוש הצבא האמריקאי, מתוכננת להיות מסופקת במלואה עד סוף חודש אפריל 2007.
מחזורים נאים נרשמו גם בתעודות הסל המבוססות על מדד המעו"ף, כלומר בתעודות המחקות את המדד ובתעודות המחקות את מדד המעו"ף במהופך. תעודות הסל סיימו בשינויים מינוריים - בדומה למדדים עליהם הן מבוססות.
בורסה: המעו"ף ננעל ללא שינוי במחזור דליל
טל לוי
11.9.2006 / 17:17