וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ישראכרט מרכזת את היקף עסקות הרכש הגדול ביותר במזרח התיכון ובאפריקה

רם דגן

12.9.2006 / 9:04

מדורגת כחברת האשראי השלישית בגודלה באזור; לאומי קארד חמישית, ויזה כאל שביעית



ישראכרט היא חברת כרטיסי האשראי השלישית בגודלה במזרח התיכון ובאפריקה - כך עולה מנתונים של חברת המחקר נילסן שהגיעו לידי TheMarker. עוד עולה מסקר שערכה החברה בענף כרטיסי האשראי באזור, כי שתי המתחרות המקומיות של ישראכרט שבשליטת הפועלים - לאומי קארד שבשליטת לאומי, וויזה כאל שבשליטת דיסקונט, מדורגות במקומות 5 ו-7 בהתאמה.



חברת כרטיסי האשראי הגדולה באזור היא אל-רג'אי בנק הסעודית, ובמקום השני ממוקמת חברת Absa מדרום-אפריקה. דירוג החברות המתייחס ל-2005, מביא בחשבון את היקף העסקות הכללי של כל חברה, היקף עסקות הרכש, משיכות מזומנים, מספר הכרטיסים והיקף העסקות הממוצע בכל כרטיס.



היקף העסקות השנתי הממוצע לכרטיס של ישראכרט הסתכם ב-2005 ב-6,118 דולר. בכרטיס לאומי קארד הגיע היקף העסקות השנתי הממוצע ל-6,340 דולר, ובוויזה כאל - ל-7,299 דולר. סכום הרכישות השנתי הממוצע באזור הוא כ-1,400 דולר.



מספר הכרטיסים המונפקים של ישראכרט הסתכם אשתקד ב-1.51 מיליון. מספר הכרטיסים המונפקים של לאומי קארד הגיע ל-1.2 מיליון, ושל ויזה כאל - למיליון. מספר כרטיסי האשראי של אל-רג'אי הגיע ב-2005 ל-2.7 מיליון ושל Absa ל-2.8 מיליון. נתון בולט שעולה מהמחקר הוא השימוש הבלעדי שעושה הצרכן הישראלי בכרטיס האשראי לצורך ביצוע רכישות ולא לצורך משיכת מזומנים. מתוך מחזור של 9.25 מיליארד דולר שגילגלו כרטיסי ישראכרט ב-2005, כ-9 מיליארד דולר היו עסקות של רכישת סחורות ושירותים. יחס דומה מאפיין גם את הפעילות של לאומי קארד וויזה כאל. לשם השוואה, בכרטיסי האשראי של אל-רג'אי שגילגלו אשתקד 27.6 מיליארד דולר, רק 2.6 מיליארד דולר יוחסו לעסקות רכש. בשונה מהישראליות, חלק ניכר מהמחזור של חברות כרטיסי האשראי באזור מיוחס למשיכות מזומנים בכספומטים.



בסך הכל בוצעו באמצעות כרטיסי האשראי של חברות אפריקאיות וחברות מהמזה"ת עסקות לרכישת מוצרים ושירותים בהיקף של 67 מיליארד דולר - 59% מהעסקות בוצעו באמצעות כרטיסי ויזה, ו-35% באמצעות מאסטרקארד (שני מותגים אלה מונפקים על ידי שלוש החברות הישראליות), 3.8% מהעסקות בוצעו באמצעות כרטיסי אמריקן אקספרס המונפקים על ידי ישראכרט ו-1.9% בוצעו באמצעות כרטיסי דיינרס המונפקים על ידי ויזה כאל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully