ממלא מקום שר המשפטים, מאיר שטרית, קרא בנאומו לבייניש להוביל את המהלכים הנחוצים לשם ייעול מערכת אכיפת החוק, ולרפורמה בענישה שתגביר את ההרתעה. "האזרח הישראלי שם מבטחו בעליון כמי שישמור על הדמוקרטיה הישראלית, לעתים גם מפני עצמה, ויקבע סטנדרדים לחברה נאורה", אמר שטרית.
טקס ההשבעה של ביניש חסר תקדים מבחינת היקף הבכירים מכל רשויות המדינה שמשתתפים בו, בניגוד לטקסים המצומצמים שעורכת הרשות השופטת בדרך כלל במשכן הנשיא. במשתתפים ראש הממשלה וראש האופוזיציה, שרים, הרמטכ"ל, המפכ"ל ראשי זרועות הביטחון, נשיאי בתי המשפט מכל הארץ ושופטים בדימוס, חברי הכנסת ועוד.
ביניש צפויה להיכנס ללשכתה החדשה בעליון כבר היום או בתחילת השבוע הבא. בשבוע האחרון פינה צוות עוזרים את הספרים הרבים של ברק מהלשכה, אלה נארזו בעשרות ארגזים והועברו לחדר קטן בקומה השנייה של ספריית בית המשפט העליון, שם מצויות לשכות השופטים בדימוס. ברק עצמו אמור להתמקם באחת הלשכות הללו בספריה, לאחר שישוב מחופשה של שבועיים.
ביניש מגנה על האקטיוויזם השיפוטי של ברק: "ביקורת בג"ץ על הכנסת מרוסנת מאוד"
יובל יועז
14.9.2006 / 18:37