יו"ר חברת ההימורים המקוונים הבריטית ספורטינגבט (סימול SBT.L), פיטר דיקס, אשר נעצר בשבוע שעבר בארה"ב על רקע חשדות להפרת חוקי ההימורים במחשבים של מדינת לואיזיאנה, התפטר מתפקידו מייד לאחר מעצרו. כך מסרה היום ספורטינגבט בהודעה לרשות ני"ע בבריטניה.
במקביל, דחה היום בית משפט בניו יורק בשבועיים את הדיון על בקשת משטרת מדינת לואיזיאנה להעביר את דיקס לרשותה. דיקס שוחרר בערבות יומיים לאחר מעצרו, אולם נאסר עליו לעזוב את תחומי ניו יורק. עם זאת, בהחלטת בית המשפט היום הותר לו לצאת מתחומי ארה"ב עד לקיום הדיון על הסגרתו. הדיון אמור היה להתקיים היום ונדחה ל-28 בחודש. בעקבות החדשות, זינקה מניית ספורטינגבט ב-25.5% בבורסת לונדון.
דיקס, אשר נעצר בשבוע שעבר בשדה התעופה JFK בניו יורק, הוא המנהל הבכיר הבריטי השני במגזרים ההימורים באינטרנט שנעצר בארה"ב בחודשיים האחרונים. דיוויד קרותרס, מנכ"ל חברת ההימורים המקוונים הבריטית בטס-און-ספורטס (סימול BSS.L), נעצר לפני שמונה שבועות בעת חניית ביניים בארה"ב, בדרכו מבריטניה לקוסטה ריקה.
המעצרים של דיקס וקרותרס הגביר את החששות במגזר ההימורים המקוונים - המגלגל 12 מיליארד דולר בשנה ואשר בו פעילים כמה ישראלים - מפני מעצרים של בכירים נוספים שיבצעו רשויות החוק בארה"ב. שווי השוק של מניות מגזר ההימורים המקוונים נחתך בשבוע שעבר בכ-1.5 מיליארד דולר בבורסת לונדון בעקבות מעצרו של דיקס.
חברת 888 (סימול 888.L), הנמצאת בשליטת שני זוגות האחים הישראלים אבי ואהרון שקד ושי ורון בן-יצחק ואשר הוזכרה לאחרונה כיעד אפשרי לרשויות החוק בארה"ב, דיווחה מוקדם יותר היום על רווחי שיא במחצית הראשונה של השנה. החברה רשמה בתקופה המדווחת רווח לפני מס של 48 מיליון דולר, זינוק של 88% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת. ההכנסות מהימורים מקוונים עלו ב-32% לעומת התקופה המקבילה ל-163.5 מיליון דולר ושולי הרווח לפני מס גדלו ל-29% לעומת 21% בתקופה המקבילה. מניית 888 עלתה בלונדון ב-2.4%.
התפטר יו"ר חברת ההימורים ספורטינגבט שנעצר בארה"ב בשבוע שעבר; המניה זינקה ב-26% בלונדון
TheMarker
14.9.2006 / 19:08