רגולטור ני"ע של סין אסר היום על גופים פיננסים זרים להמשיך לרכוש ברוקרים סיניים, בניסיון להגן על תעשיית ני"ע המקומית בפני כניסת בנקי ההשקעות הגדולים של וול סטריט לשוק המניות הסיני.
נציבות הרגולציה של ני"ע בסין מסרה גם, כי תפסיק להנפיק רישיונות חדשים ולאשר פתיחת סניפים חדשים של חברות בינ"ל בסין, על מנת לאפשר לברוקרים המקומיים שהות לשפר את מצבם הפיננסי.
החלטת הרגולטור הסיני צפויה לסכל תוכניות של ענקיות פיננסים אמריקאיות דוגמת סיטיגרופ ומריל לינץ' אשר תכננו להגדיל את היקפי המסחר שלהן בשוק המניות הסיני, ומותירה למעשה רק את בנק ההשקעות גולדמן סאקס האמריקאי ואת UBS השווייצי כחברות הפיננסים הזרות היחידות שלהן מיזמי ברוקראז' בסין.
סין, אשר ביקשה עד כה למשוך הון זר לשוקי ני"ע שלה, מבקשת במהלך הנוכחי להבטיח כי השליטה בנכסים הפיננסים של המדינה יישארו בידיה.
שוק המניות הסיני, הצומח בקצב המהיר ביותר בעולם, מהווה יעד מבוקש עבור חברות פיננסים בעולם. מספר המניות הנסחר בשוק זה מדי יום, באמצעות כ-75 מיליון חשבונות ברוקרים, יותר מהוכפל לעומת שנה שעברה, ומדד בורסת שנגחאי נסק ב-41% מתחילת השנה.
סין אסרה על חברות פיננסים זרות להמשיך לרכוש ברוקרים מקומיים
סוכנויות הידיעות
14.9.2006 / 19:06