DivX, יצרנית תוכנת דחיסת הווידיאו, תצא השבוע להנפקה ראשונה לציבור (IPO) תחת הסימול .DIVXהחברה תנפיק 9.1 מיליון מניות במחיר מצופה של 12-14 דולר למניה. החברה תציע 7.5 מיליון ממניותיה ואילו בעלי מניות קיימים הרוצים למכור יציעו 1.6 מיליון מניות.
DivX, שנוסדה בשנת 2000, רשמה הכפלה בהכנסותיה מ-16.4 מיליון דולר ב-2004 ל-33 מיליון דולר ב-2005 על רקע התחזקות מגמת העברת קבצי הווידיאו באינטרנט. במחצית הראשונה של 2006 רשמה החברה רווח של 5.9 מיליון דולר על בסיס הכנסות בסך 27.3 מיליון דולר. התוכנה שמייצרת DivX מאפשרת את הקטנת גודל קבצי הווידיאו ומקלה על העברתם. כמו כן, מאפשרת הטכנולוגיה של DivX מאפיינים מתקדמים כמו כתוביות, ערוצי שמע נפרדים ותפריטים המשמשים יצרניות DVD למיניהן.
החברה מקווה לגייס בהנפקה 135 מיליון דולר ובכוונתה להשתמש בכספים להוצאת רישיונות על מוצריה, לפי הרישום ברשות לניירות ערך בארה"ב (SEC). חלק גדול מהכנסותיה של DivX מתבסס על דמי רישוי שהיא גובה מיצרניות DVD וחברות חומרה אחרות כמו פיליפס וסמסונג.
DivX עברה לרווח ב-2005, ורשמה רווח נקי של 2.29 מיליון דולר לעומת הפסד נקי של 4.34 מיליון דולר ב-2004. עם זאת, בפני החברה עומדת תחרות גוברת, במיוחד בתחום העברת קבצי וידיאו וסרטים על גבי האינטרנט, על רקע התעוררותן של חברות אינטרנט ותוכנה כמו גוגל, מיקרוסופט ואפל שנכנסות לתחום. יותר ויותר חברות מדיה מאפשרות היום הורדה של קבצים באינטרנט, גורם המחזק מאוד את התחום.
כחלק מפיתוח שירותי הווידיאו המקוונים, רכשה DivX את חברת הפיתוח באינטרנט Corporate Green במחיר של 351 אלף דולר במזומן ו-208.950 מניות.
את החברה ייסדו המהנדס הצרפתי ג'רום רוטה ועובד MP3.com ג'ורדן גרינהול. החברה גייסה 38.4 מיליון דולר בהון סיכון מאז הקמתה, ומשקיעיה כוללים את אינסייט ונצ'ר פרטנרס, WI הרפר, וזון ונצ'רס.
DivX, יצרנית תוכנת דחיסת הווידיאו, תצא להנפקה ראשונה לציבור בסך 135 מיליון דולר
סוכנויות הידיעות
17.9.2006 / 14:02
