ב-2006 כולה תגדל התעשייה בכ-9,500 עובדים- גידול של 2.8%, כך עולה מתחזית של התאחדות התעשיינים.
מניתוח התאחדות התעשיינים עולה, כי ברבעון השני של השנה חלה האטה בקצב קליטת המועסקים בתעשייה. קצב הקליטה עמד על 0.9% שהם כ-3,100 עובדים.
לדברי נירה שמיר, ראש אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים, קליטת עובדים מהירה ביותר בשיעור של 2.4% - כ-2,100 עובדים - נרשמה ברבעון השני של השנה בקבוצת ענפי הטכנולוגיה העילית: ענפי רכיבים אלקטרוניים, ציוד לבקרה ופיקוח וציוד רפואי ומדעי, ציוד תקשורת אלקטרוני כלי הובלה ותרופות.
קליטת עובדים בשיעור של 1.3%, כ-600 עובדים, נרשמה בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת עילית: כימיקלים וזיקוק נפט, מכונות וציוד, מנועים וציוד חשמלי.
בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת מסורתית - כרייה וחציבה, מינרלים אל מתכתיים, מוצרי גומי ופלסטיק, מתכת בסיסית ומוצרי מתכת - חלה עלייה של 0.8% במספר העובדים, כ-700 איש.
מנגד, ירידה קלה במצבת העובדים בשיעור של 0.2%, כ-300 עובדים, בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המסורתית - ענפי המזון, משקאות וטבק, טקסטיל והלבשה, עור והנעלה, נייר ומוצריו, דפוס והוצאה לאור, עץ ורהיטים.
עוד מעריכים בהתאחדות, כי ב-2006 תצמח התעשייה בכ-6%-5.5% לאחר צמיחה של 3.7% אשתקד. מהנתונים עולה, כי ברבעון השני של השנה עלתה תפוקת התעשייה ב-2.5%, בהמשך לגידול דומה ברבעון הראשון השנה. ברבעון השני של השנה נרשמה האצה בקצב צמיחת ענפי הטכנולוגיה העילית - גידול של 6.1% בתפוקה. זאת, לאחר גידול מהיר של 5.2% ברבעון הראשון השנה.
מנגד, נרשמה ברבעון השני של השנה האטה בקצב צמיחת ענפי הטכנולוגיה מעורבת מסורתית - גידול של 0.5% בתפוקה. זאת, לאחר גידול של 1.9% בתחילת השנה. עוד עולה מהנתונים, כי נרשמה יציבות בתפוקתה של קבוצת ענפי הטכנולוגיה המסורתית לאחר גידול של 1.5% ברבע הראשון של השנה.
ברבעון השני של השנה נרשמה מגמת האצה בקצב גידול פריון העבודה בתעשייה - גידול של 2.3% לאחר גידול של 1.2% ברבעון הראשון השנה.
התאחדות התעשיינים: ב-2006 ייקלטו בתעשייה כ-9,500 עובדים חדשים - גידול של 2.8%
עינב בן יהודה
18.9.2006 / 9:43