וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עסקה קטנה לעופר - הבעת אמון גדולה בויליפוד: הערכות בשוק כי עידן עופר רכש מניות ויליפוד בכ-2 מיליון שקל

שרון שפורר

18.9.2006 / 15:59

עידן עופר וצביקה ויליגר מכחישים ההערכות, אך המשקיעים לא משתכנעים ושולחים את המניה לעלייה של 4.25%



בחיי היומיום, עידן עופר עסוק אולי יותר בחברה לישראל ובעניינים שברומו של עולם, כמו בתי הזיקוק, צים וכי"ל - אבל לפעמים הוא מגיע לביקור גם במחוזות אחרים - מחוזות היתר.



מניות ויליפוד עולות היום ב-4.25% במחזור של 2.2 מיליון שקל מול מחזור יומי ממוצע של 430 אלף שקל בלבד.



על פי ההערכות, עידן עופר קנה בשבוע האחרון 100 אלף מניות של חברת ויליפוד של האחים ויליגר מיוסי ויליגר בעסקה שהיקפה אמנם נמוך ומסתכם בכ-2 מיליון שקל בלבד (לפי מחיר מניה של 17.6 שקל בדומה למחיר השוק) בטח שביחס לעסקות שעופר מורגל בהן. ובכל זאת, היא בעלת משמעות מתוקף היותה הבעת עניין של עופר בחברה.



יוסי ויליגר נותר עם אחזקה של 12.75%. צבי ויליגר, האח הדומיננטי יותר בחברה, שאף מוביל את הפריצה שלה לחו"ל, מחזיק כעת 37.6%.



לפני כשבוע פורסם ב-TheMarker, כי בעוד שבישראל שומרים האחים ויליגר, בעלי השליטה בחברת המזון ויליפוד וויליפוד אינטרנשיונל, על פרופיל נמוך יחסית, נראה כי מעבר לים הם עורכים באחרונה מסע יחסי ציבור משומן היטב. במסגרת זו, אפשר היה לצפות בצבי ויליגר מופיע בראיון מחמיא באתר האינטרנט thestreet.com, ועוד קודם לכן נכתב מאמר מחמיא על החברה באתר למניות קטנות בארה"ב.



מסתבר כי הראיון של ויליגר נועד לצורך שיווק הנפקה של 15-5 מיליון דולר באמצעות הקצאה פרטית למשקיעים אמריקאים של ויליפוד אינטרנשיונל, המתכננת כבר זמן לא מבוטל לפרוץ לשוק המזון הכשר בארה"ב.



ובינתיים, בישראל, ויליפוד עלתה מתחילת השנה בכ-31% ושווייה בשוק כבר מגיע לכ-145 מיליון שקל. מאז 17 באוגוסט, צנחה המניה בכ-15% - מה שאולי דירבן את עידן עופר לרכוש את המניות בעיתוי זה אם כי לא נראה כי בהיקפים כה מצומצמים יש לכך חשיבות עבור עופר.



זו לא השנה הראשונה בה מצטיינת ויליפוד: המניה עלתה בכ-21% בשנים 2005-2001. הגידול המתון אך העקבי במחזורים שמרכזת החברה עשוי גם הוא ללמד משהו על התייחסות המשקיעים הישראלים לחברה. אם מסתכלים אחורה, בשנה האחרונה ריכזה המניה מחזור של 300 אלף שקל; ברבעון האחרון היא ריכזה 479 אלף שקל; בחודש האחרון גדל המחזור ל-565 אלף שקל; ואילו בשבוע האחרון ריכזה החברה מחזור של כ-700 אלף שקל.



עידן עופר כמו גם צבי ויליגר הכחישו שניהם את הידיעה על רכישת המניות.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully