הנהלת אל על שכרה בתשלום את שרותיו של רו"ח יעקב שיינין, כיועץ כלכלי חיצוני, לסייע בהכנתה של תוכנית ההתייעלות החדשה לנוכח מצבה הכלכלי הקשה - כך נודע אתמול ל- TheMarker.
המשמעות המעשית היא שההנהלה ונציגות העובדים באל על ישכרו כל אחת בנפרד יועצים כלכליים חיצוניים, כדי לסייע להן במאבק הצפוי אחת מול השנייה, על אישור תוכנית ההבראה החדשה של הנהלת החברה. אתמול נחשף כאן בראשונה כי הנהלת אל על הסכימה לממן מתקציבה לנציגות העובדים, יועץ כלכלי חיצוני משלה, כדי שיוכל להגיש חוות דעת מקצועית על תוכנית ההבראה החדשה של החברה.
ההנהלה בראשותו של מנכ"ל אל על, חיים רומנו, שכרה את שרותיו של רו"ח יעקב שיינין והקדימה בכך את נציגות העובדים שהתכוונה לשכור את שרותיו אף היא. שיינין ייעץ לנציגות העובדים לפני שנים, במאבקה בתוכנית הבראה אחרת של הנהלת אל על, בראשותו של המנכ"ל אז דוד חרמש.
נציגות העובדים לא נותרה חייבת להנהלה ובודקת עתה אף עם גזבר תנועת קדימה, איציק חדד, את האפשרות כי ישמש כיועץ כלכלי חיצוני לעובדי אל על. זאת, בנוסף לשמו של פרופסור עזרא סדן שעלה אתמול.
הנהלת אל על אישרה בתגובה את הידיעה ומסרה כי "ד"ר שיינין מכהן כיועץ חיצוני לנושא אסטרטגיה הכלכלית ותוכנית העבודה לשנים הבאות". שיינין אמר בתגובה כי הוא לא רואה טעם לפגם בכך שבעבר ייצג את נציגות העובדים ועתה את הנהלת החברה. "מדוע צריכה להיות בעיה? אין שום בעיה. אני לא יועץ להנהלה נגד העובדים. להיפך. בגלל שיש לי מערכת קרובה עם נציגות העובדים, אני יכול לעזור. אני מסייע להנהלת החברה בהכנתה של תוכנית עסקית כדי לשפר את מצבה הכלכלי של החברה וזה יתרום אף לעובדים", אמר שיינין.
אל על סיימה בהפסד של כ-15.1 מיליון דולר את הרבעון השני של השנה, לעומת רווח נקי של כ-29.9 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2005. יתרת המזומנים של החברה ב-30 ביוני 2006 הסתכמה בכ-172.9 מיליון דולר, לאחר תשלומים מוקדמים בגין רכש מטוסים בהיקף של כ-38 מיליון דולר. החברה אף פרסמה אזהרת רווח, לפיה היא צפויה לסיים בהפסד כספי את השנה.
הנהלת אל על שכרה את שירותיו של רו"ח יעקב שיינין לסייע בתוכנית ההתייעלות
זוהר בלומנקרנץ
19.9.2006 / 9:07