וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נמשכים המאבקים בנמל חיפה: דירקטוריון נמל חיפה מתכנן ישיבת הדחה ליו"ר אחרי החגים

שרון קדמי

19.9.2006 / 15:10

מתגבש רוב של שישה חברים להדחתו של דוד חרמש, לאחר שיחות עם נציגי ועד העובדים



נמשכים המאבקים בנמל חיפה. דירקטוריון החברה מגבש רוב על מנת לנסות ולהדיח מתפקידו את יו"ר הדירקטוריון דוד חרמש. באחרונה התקיימה שורה של שיחות בין חברי דירקטוריון לבין ועד העובדים, על מנת לרתום את חברי הוועד למהלך, וכפי שמסתמן, נציגי העובדים בדירקטוריון עשויים להצטרף לאופוזיציה של חרמש, הכוללת את הדירקטורים קרן ברק ויצחק חדד וכן שני נציגים של המדינה בדירקטוריון.



על פי הערכות, אחרי החגים מתכנן הדירקטוריון לקיים ישיבת הדחה, שבה יוחלט להעביר את חרמש מתפקידו כיו"ר. באחרונה אף דרשו זאת ממנו שר התחבורה, שאול מופז, ומנכ"ל משרד, גדעון סיטרמן - במה שהוגדר כ"פגישות קשות" בין הצדדים.



באחרונה התלהט העימות בדירקטוריון החברה והשיא הגיעה לחילופי האשמות קשים בין הצדדים. הסכסוכים בין הצדדים החלו לפני זמן רב, אך בזמן האחרון הם קיבלו משנה תוקף. בישיבת דירקטוריון שהתקיימה בלשכת שר התחבורה, שאול מופז, ואשר גלשה לחילופי האשמות קשים, דרשו כמה דירקטורים כי היו"ר דוד חרמש והמנכ"ל עמוס עוזני יתפטרו מתפקידם. מנגד, הוטחו בדירקטורים אלה האשמות הם כי פועלים ממניעים פוליטיים בחסותו של שר התחבורה.



בדירקטוריון חברת הנמל חברים 11 דירקטורים ועל מנת להעביר את היו"ר מתפקידו נדרש רוב של שישה חברים לפחות. במידה ששני נציגי העובדים יחברו לברק, חדד ושני נציגי המדינה, הרי שיצליחו בניסיון ההדחה.



תגובת חברת נמל חיפה טרם נתקבלה.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully