לאחר כשלונה של צ'קפוינט לקנות את חברת הקוד הפתוח סורס פייר בשל התנגדות הממשל האמריקאי, בריצ' סקיוריטי הישראלית מצליחה לרכוש חברת קוד פתוח קטנה המפתחת תוכנות אבטחת יישומים באינטרנט. בריץ', המפתחת פתרונות תוכנה וחומרה בתחום האבטחה, הודיעה על רכישת חברת Thinking Stone, בבעלות איבן ריסטיץ', מומחה אבטחת מידע המוכר בקהילת הקוד הפתוח העולמית. החברה לא מסרה את ההיקף הכספי, אך לפי הערכות בשוק, העסקה מוערכת במיליון דולר במזומן ובתוספת מניות.
בעקבות הרכישה, ריסטיץ' הפך לעובד של בריץ' וקיבל תפקיד חזון תחת ההגדרה של Chief Evangelist. במסגרת התפקיד יבדוק פיתוחים חדשים בתחום אבטחת היישומים. ריסטיץ', שהקים את Thinking Stone לפני שלוש וחצי שנים, הוא דמות מוכרת בקהילת האבטחה העולמית ופירסם עשרות מאמרים בנושא, בין היתר באתר האינטרנט של רשת אוריילי. מוד סקיוריטי, היישום העיקרי שפיתח ריסטיץ', הוא חומת אש ליישומים המותקנים על שרת עם מערכת הפעלה אפצ'י הפופולרית מאוד, גם היא בקוד פתוח.
"איבן הצליח ליצור פתרון קוד פתוח המאפשר לכל איש אבטחה בעל ניסיון, לספק הגנה טובה ליישומי הווב של ארגונו בחינם. בריצ' סקיוריטי מחוייבת לשמור על אופיו של מוד סקיוריטי כפרויקט קוד פתוח, ולתמוך בקהילת המשתמשים בפרויקט", אמר עופר שיזף, מנהלה הטכנולוגי של בריץ'. בריץ' תמשיך את התמיכה בקהילת משתמשי מוד סקיוריטי ואת הפיתוח של גרסת הקוד הפתוח של התוכנה. בנוסף יינתנו שירותי הדרכה, שדרוג ותחזוקת אתר הקהילה, כתיבת תיעוד מקצועי למערכת ויועסק עובד במשרה מלאה לתמיכה בקהילת המשתמשים.
בריץ' סקיוריטי הוקמה ב-98 וגייסה כ-38 מיליון דולר בחמישה סיבובים מקרנות פיטנגו, אברגרין ואחרות, בשנת 2004 התמזגה עם גיליאן הישראלית. מטה החברה בקרלסבד, קליפורניה, אך מרכז הפיתוח שלה נמצא בהרצליה. סיבוב הגיוסים האחרון הסתכם ב-6 מיליון דולר לפני כ-9 חודשים, ולדברי שיזף, החברה לא נדרשה לסבב גיוס נוסף על מנת לממן את הרכישה הנוכחית.
הכניסה של בריץ' סקיוריטי לתחום של מוצרי אבטחת מידע בקוד פתוח היא סממן שינוי בנוף אבטחת המידע הישראלי.
בריצ' סקיוריטי הישראלית קנתה חברת אבטחת יישומים בקוד פתוח במיליון דולר
ליאור הנר
25.9.2006 / 17:58