מטבע היואן הסיני טיפס לרמה הגבוהה ביותר מול הדולר, מאז שקיבועו למטבע האמריקאי הוקל בשנה שעברה. הייסוף ביואן נרשם בעקבות ספקולציות כי סין תאפשר למטבע לעבור ייסוף כדי למנוע סנקציות אמריקאיות על מוצרים סיניים.
היואן, אשר נסחר ברצועה מוגבלת של שערים מול הדולר, עלה כדי 0.08% מול הדולר ל-7.915 יואן לדולר, השער הגבוה ביותר מאז בוטל קיבוע שערו מול הדולר ב-21 ביולי 2005. מאז בוטל הקיבוע, עלה המטבע הסיני ב-2.4% מול הדולר.
שר האוצר של ארה"ב, הנרי פולסון, ייפגש עם הסנטורים צ'רלס שומר ולינדסי גרהם היום, כדי לדון בהצעתם להטיל מכס של 27.5% על יבוא סיני אם סין לא תתיר ייסוף מהיר יותר ביואן. פולסון, המתנגד לסנקציות הסחר, אמר ב-22 בספטמבר כי פקידי ממשל סיניים עימם נפגש בבייג'ין הסכימו כי יש צורך ביתר גמישות במטבע הסיני.
לטענת גורמים פרוטקציונריים (התומכים בהגנות סחר) בארה"ב, שומרת סין על שער נמוך של היואן באופן מלאכותי כדי להוזיל את סחורותיה. היבוא מסין תורם לגירעון שיא במאזן הסחר של ארה"ב, שהגיע בשנה שעברה לרמה של 201.6 מיליארד דולר מול סין לבדה. התחזקות היואן, אמרה סוכנות S&P, תסייע לקרר את כלכלתה הדוהרת של סין, אשר צמחה ב-11.3% ברבעון השני.
מאזן הסחר של סין הגיע באוגוסט לשיא בפעם הרביעית - 18.8 מיליארד דולר. הגירעון החודשי של ארה"ב מול סין היה 19.6 מיליארד דולר.
חששות מפני הטלת מכס על יבוא סיני לארה"ב הזניקו היואן לשיא כל הזמנים
סוכנויות הידיעות
26.9.2006 / 10:02