בעוד מגזר ההימורים המקוונים שוקל צעדיו בנוגע לחוק החדש שנחקק בארה"ב, החלו החברות להדק את החגורה. החוק החדש, שיאסור על בנקים אמריקאיים וחברות אשראי להעביר תשלומים בעבור הימורים ברשת, הביא לצניחה חדה במניות ההימורים לאחר אישורו, ולהפסדים גדולים עבור המשקיעים ? בהובלת חברת ניהול הקרנות פידליטי, לה היו השקעות גדולות במגזר. פארטיגיימינג (סימול PRTY.L), שמנייתה ירדה ב-62% ביומיים, הודיעה כי תבטל את הדיווידנד החצי שנתי שלה. חברת פוקרסטארס הודיעה על ביטול ההנפקה המתוכננת שלה, על רקע התנאים העגומים במגזר.
חברות ההימורים המקוונים איבדו חלק בלתי מבוטל מערכן בשבועות האחרונים, על רקע סדרת מעצרים של בכירים בתעשייה, ועל רקע החוק החדש שנחקק בארה"ב. חלק ניכר מהכנסות המגזר מגיעות מארה"ב ? הכנסות שצפויות, לפחות בינתיים, להיפגע בצורה קשה. פארטיגיימינג, שאיבדה 62% משווייה ביומיים, צפויה גם ליפול מהמדד המוביל של בורסת לונדון ? FTSE 100, ולהיסחר ב-FTSE 250. חברת 888 הולדינגס (סימול 888.L), שנסחרה ב-FTSE 250, צפויה ליפול ממדד זה כליל.
פידליטי, לה היו החזקות של 7% בפארטיגיימינג, 15% בספורטינגבט (סימול SBT.L) ו-4% ב-888, הפסידה, לפי נתוני בלומברג, בסך הכל כ-270 מיליון ליש"ט (500 מיליון דולר) ביומיים הקודמים. ספורטינגבט איבדה כ-65% ביומיים אלה, ו-888 איבדה כ-30%. מפסידה נוספת היא מריל לינץ' אינווסטמנט מנג'רס, שהתמזגה באחרונה עם בלאקרוק, ולפי הערכות הפסידה ביומיים אלה כ-36 מיליון ליש"ט (כ-65 מיליון דולר). מריל לינץ' היתה מושקעת בספורטינגבט ובפארטיגיימינג.
פארטיגיימינג הודיעה כי לא תחלק את הדיווידנד האמצע-שנתי שלה, בסך 3 סנט למניה, ובכך תחסוך כ-60 מיליון ליש"ט. פוקרסטארס, חברת ההימורים המקוונים השנייה בגודלה לאחר פארטיגיימינג, החליטה שלא לנסות לגייס 1.6 מיליארד ליש"ט בהנפקה בתחילת השנה הבאה. החברה, שבבעלות משפחת שיינברג הישראלית, אמרה כי היא אינה צופה עתה הנפקה לפני 2008.
לדעת מומחים בתחום, הצניחה בשווי מניות ההימורים עשויה להביא למגמת קונסולידציה במגזר, דווח בעיתון הבריטי "אינדיפנדנט". העיתון ציין כי חברות מסוימות עשויות להפוך כעת ליעדי רכישה פוטנציאליים עבור חברות הימורים מסורתיות דוגמת MGM מיראז' או הארא'ס. חברות שטרם יצאו להנפקה עשויות לפנות עתה למסלול של רכישה, במקום גיוס.
בשעה זו נרשמת מגמה מעורבת במגזר ההימורים המקוונים. ספורטינגבט עולה ב-2.1%; 888 יורדת ב-1.7% ופארטיגיימינג יורדת ב-2.5%.
ההימור של פידליטי: חברת ניהול הקרנות איבדה כחצי מיליארד דולר ביומיים במגזר ההימורים המקוונים
מיכל רמתי
4.10.2006 / 10:09