התאחדות הקבלנים הגיעה להבנה עם משרד האוצר לגבי העקרונות המנחים של מנגנון הפיצוי לקבלנים בגין נזקי המלחמה. מההתאחדות נמסר, כי הם מצפים לחתום על ההסכם בשבועות הקרובים.
ההסכם מבוסס על הפחתת מספר העסקות שביצעו הקבלנים בחודשים אוגוסט וספטמבר האחרונים מממוצע המכירות הדו חודשי שלהם ב-2005, והכפלה במקדם שנע בשיעורים של 45% לחברות שפועלות בצפון במחזורים של 30-10 מיליון שקל ועד 75% לחברות שמחזור העסקות השנתי שלהן הוא עד 750 אלף שקל. בכל מקרה, שיעור הפיצוי המירבי לא יעלה על 3 מיליון שקל.
את ההתאחדות ייצגה ועדה בראשות יו"ר ארגון הקבלנים של חיפה, נהריה וחדרה, אבי ירום, ואילו משרד האוצר יוצג על ידי סמנכ"לים ברשות המיסוי, גידי בר זכאי ובועז סופר.
מנכ"ל ארגון קבלני חיפה, מנדל שקד מסר, כי במהלך הדיונים ההתאחדות דרשה גם פיצוי עבור חודשי ההתאוששות מהמלחמה, שבהם ענף הנדל"ן שותק, במיוחד בגליל. "באזורים שמצפון לחיפה המצב טרם חזר לקדמותו והיקפי העסקות בהם עדיין ירודים משמעותית, ולכן איננו מרוצים לגמרי מההסדר עם משרד האוצר, ומנסים לשכנע גם לשקלל את החודשים הללו למנגנון הפיצוי", מסר שקד.
האוצר והתאחדות הקבלנים הגיעו להסכמה על שיעורי הפיצוי לקבלנים שפעלו במלחמה בצפון
אריק מירובסקי
5.10.2006 / 15:36