מאת שרלוט הליי
"אסיה היא ביסודה יבשת של גזע צהוב. אוסטרליה וישראל אינן שייכות לו - אנחנו שייכים ביסודנו לגזע הלבן" - כך אומר שגריר ישראל באוסטרליה, נפתלי תמיר, בראיון ל"הארץ". "ישראל ואוסטרליה הן כאחיות באסיה. אנחנו שוכנים באסיה בלי מאפיינים אסיאתיים, עורנו לא צהוב ועינינו אינן מלוכסנות".
"על ישראל לעשות שימוש ביחסיה ההדוקים עם אוסטרליה כדי להרחיב את קשריה באסיה", הוסיף תמיר. "ישראל אינה מודעת עדיין לערכו של שיתוף פעולה עם אוסטרליה באסיה. זוהי דרך לשתף פעולה עמה ולחזק את מעמדנו במדינות שכנות לאוסטרליה. לישראל יש עבר והווה באירופה, אבל לא עתיד. ישראל היא חלק מאסיה".
תמיר ביקר השבוע בישראל ופגש את שרת החוץ, ציפי לבני. לדבריו, הוא ציין בפניה את חשיבות פיתוח הסחר ותחומים אחרים באסיה, באמצעות אוסטרליה. "אין להתייחס לקשרי ידידות במקום כלשהו בעולם כאל דבר מובן מאליו", אמר תמיר, "אוסטרליה אינה משתרכת מאחורי ארה"ב בתמיכתה בישראל".
תמיר, ששירת בעבר בטוקיו, ואשינגטון ושטרסבורג וכשגריר בפינלנד, מכהן גם כשגריר ישראל לפאפואה גיניאה החדשה, פיג'י וניו זילנד. הוא מכהן אמנם כשגריר באוסטרליה מינואר 2005, אבל לתפקידו בניו זילנד הוא מונה רק לפני שנה, לאחר חידוש היחסים הדיפלומטיים המלאים בין שתי המדינות. זאת, בעקבות התנצלות רשמית של ישראל על חלקה ב"פרשת הדרכונים", לאחר ששני סוכני מוסד לכאורה נתפסו ונשלחו לכלא ב-2004 לאחר שניסו להשיג דרכון ניו זילנדי בדרכי מרמה. בסוף השנה שעברה הודיע שר החוץ אז, סילבן שלום, שישראל תפתח מחדש את שגרירותה בניו זילנד, אבל ההחלטה עוד לא יושמה במלואה.
שגריר ישראל באוסטרליה: "ישראל היא גזע לבן ביבשת הגזע הצהוב"
הארץ
13.10.2006 / 10:47
נפתלי תמיר בראיון ל"הארץ": ישראל ואוסטרליה שוכנות באסיה, למרות ש"עורנו לא צהוב ועינינו לא מלוכסנות"