בנק לאומי חוזר להציע לעובדיו תוכניות פרישה מרצון: ל-Themarker נודע כי בתחילת השבוע נשלחו לעובדים הוותיקים של הבנק הצעות להשתתף בתוכנית פרישה מרצון.
עובדים שייענו להצעה יזכו לפיצויי פרישה מוגדלים של 270%. ההערכה היא כי כל עובד יזכה לפיצוי של כ-800 אלף שקל. עלותה הכוללת של התוכנית, שאושרה על ידי הדירקטוריון, צפויה להסתכם בכ-150 מיליון שקל.
תוכנית הפרישה מוצעת לעובדים בעלי ותק של 30 שנות עבודה בבנק, או כאלה שהגיעו לגיל 60. מספר העובדים העונים לקריטריונים אלה מסתכם ב-1,600, ועל פי ניסיון העבר, ההערכה היא כי ייענו לה 15%-10% מהם. עוד נודע כי בזמן הקרוב צפוי מערך משאבי האנוש של הבנק לערוך כנסי הסברה למועמדים הפוטנציאליים, כדי להסביר את התוכנית והטבותיה.
ראש מערך משאבי אנוש בבנק, דוד בר-לב, סירב להתייחס במישרין לתוכנית הפרישה המוצעת, אך ציין כי תוכנית הפרישה החדשה של הבנק היא הראשונה זה שלוש שנים.
מצנחי זהב בבנק לאומי: עובד שיפרוש מרצון יקבל 270% פיצויים - 800 אלף שקל
רם דגן
18.10.2006 / 9:04
כך נודע ל-TheMarker; עלות התוכנית, שאושרה על ידי הדירקטוריון, צפויה להסתכם בכ-150 מיליון שקל