וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ועדת הכלכלה מקדמת הצעה שתאפשר לדיירי דיור ציבורי לרכוש את דירותיהם

צבי זרחיה

18.10.2006 / 9:08

ח"כ כהן וח"כ מרציאנו: החוק המוצע עושה צדק חלוקתי לשכבות העניות ביותר בישראל



ועדת הכלכלה של הכנסת מקדמת הצעת חוק שתקנה לדיירי הדיור הציבורי זכות לרכוש את הדירות שבהן הם מתגוררים. הצעת החוק הוגשה ביוזמת ח"כ רן כהן (מרצ) כבר ב-98', אבל קידומה נעצר בעבר במסגרת חוקי ההסדרים.



כהן וח"כ יורם מרציאנו (עבודה), שיזמו את חקיקת החוק מחדש, אמרו כי החוק המוצע עושה צדק חלוקתי לשכבות העניות ביותר בישראל בכך שהוא מאפשר להם להיות בעלי נכס. להצעתם הצטרפו הח"כים אבשלום וילן (מרצ), אליהו גבאי (מפד"ל) ויעקב כהן (יהדות התורה).



חברי הועדה מחו על הודעת הממשלה שלפיה תתמוך בהצעת החוק רק אם תתואם עם שרי הבינוי והאוצר. יו"ר הוועדה ח"כ משה כחלון (ליכוד) אמר כי הדרישה לתיאום עם הממשלה שמה את הכנסת ללעג וגורמת לקבורת יוזמות חשובות של חברי כנסת. כחלון הודיע כי יקדם את ההצעה בשיתוף משרדי הממשלה ויביאה להכרעה במליאת הכנסת. "אם הממשלה תחליט להתנגד היא יכולה להפיל את ההצעה במליאת הכנסת", אמר.



כהן אמר כי יותר מ-20 אלף משפחות קנו את דירותיהן במבצעים השונים שעשתה הממשלה בהשפעה ישירה של החוק שהתקבל בכנסת והוקפא. כהן הוסיף: "הסדרת הזכאות בחוק ולא במבצעים תבטיח ודאות לדיירים, שכן הכספים שיתקבלו ממכירת הדירות יועברו לבניית דירות לדיור ציבורי. שני שלישים מהדירות שנרכשו מצויות באזורים שאינם אזורי פריפריה, וכמעט מחצית מרוכשי הדירות התגוררו יותר מ-30 שנה בדיור הציבורי ביום הקנייה".


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully