וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

השביתה בתנובה ירושלים נמשכת

עינב בן יהודה

18.10.2006 / 11:43

בית הדין לעבודה דחה את בקשת תנובה להורות על הפסקת השביתה שפרצה במחאה על הכוונה להעתיק את פעילות ההפצה לקרית מלאכי

בית הדין לעבודה בירושלים דחה אתמול את בקשתה של חברת תנובה, להורות על הפסקת שביתת עובדי החברה בעיר.

ההסתדרות משביתה ממוצאי שבת את מרכז ההפצה של תנובה בירושלים - כ-160 העובדים במרכז לא מחלקים את מוצרי החברה לחנויות ולמרכולים בעיר.

לטענת ההסתדרות, העילה לשביתה היא מכירת מרכז ההפצה, הממוקם בשכונת רוממה בעיר, ליזמים חרדים, תמורת סכום של כ-169 מיליון שקל. סיבה נוספת היא הודעתה של הנהלת החברה על כוונתה להעתיק עד ינואר 2008 את פעילות ההפצה של המרכז לקרית מלאכי. בהסתדרות טוענים כי במסגרת מהלך זה יפוטרו עשרות עובדים.

החברה טענה בפני בית הדין, כי העברת מרכז ההפצה מירושלים לקרית מלאכי הינה החלטה במסגרת סמכותה הניהולית. כמו כן, טענה ההנהלה כי השביתה גורמת לה נזקים של מיליון וחצי שקל ליום, וכי הציבור הדתי והחרדי נפגע קשות, משום שהחברה היא היחידה המייצרת מוצרים כשרים למהדרין באזור ירושלים.

ההסתדרות טענה מנגד, באמצעות עו"ד נעמי לנדאו, כי השטח של מרכז הפצה בירושלים נמכר מאחורי גבם של העובדים, במטרה להעמידם בפני עובדה מוגמרת.

השופטת שרה שדיאור קיבלה את עמדת ההסתדרות, וציינה כי החברה פעלה להוצאת סחורות ממרכז ההפצה בתקופת הצינון, שבין ההודעה על השביתה ועד יישומה בפועל, ובכך פגעה בזכות השביתה. שדיאור הוסיפה כי חלוקת מוצרי חלב אינה מהווה שירות חיוני. "במאזן בין טענות תנובה בדבר הנזקים הכלכליים והאינטרס הציבורי למטה לחמם של העובדים, יש להעדיף את זכות השביתה. בלעדיות המעסיק בקבלת החלטות ניהוליות אינה גורעת מחובתו לניהול מו"מ עם העובדים", קבעה שדיאור.

השופטת קבעה עוד כי על ההנהלה לנהל מו"מ מיידי עם ההסתדרות ולדווח בכתב לבית הדין על התקדמותו, בתוך שבוע.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully