אריקסון, ענקית ציוד רשתות התקשורת השוודית, רשמה עלייה של 17% ברווחיה ברבעון השלישי של 2006, ל-6.23 מיליארד קרונות (839 מיליון דולר).
זוהי העלייה הראשונה ברווחי החברה השנה. העלייה ברווחי החברה באה בעקבות שילוש הכנסותיו של המיזם המשותף סוני אריקסון ברבעון השלישי, ובשל מכירתה של אחת החטיבות שאינה מעסקיה המרכזיים של אריקסון, לחברת סאאב. אנליסטים בתעשייה ציפו לרווח של 6.28 מיליון קרונות לאריקסון.
הכנסותיה של אריקסון עלו ב-12% ברבעון השלישי והסתכמו ב-40.8 מיליארד קרונות (5.5 מיליארד דולר) לעומת הכנסות של 36.2 מיליארד קרונות ברבעון המקביל ב-2005. אנליסטים בתעשייה ציפו להכנסות של 41.7 מיליארד קרונות לאריקסון ברבעון השלישי.
חברת סוני אריקסון, מיזם הסלולר המשותף של ענקית ציוד רשתות התקשורת השוודית אריקסון ויצרנית מוצרי האלקטרוניקה היפאנית סוני, רשמה ברבעון השלישי רווח נקי של 298 מיליון יורו, לעומת רווח של 104 מיליון יורו בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. מכירות החברה ברבעון גדלו ב-42% לעומת התקופה המקבילה, ל-2.91 מיליארד דולר.
בנק ההשקעות מריל לינץ' מעריך כי חטיבת הטלפונים הסלולריים של אריקסון, אשר לפני חמש שנים לא היתה רווחית, תהווה חמישית מכלל הכנסותיה של אריקסון בשנת 2007, בשל שדרוגם של המכשירים לדור השלישי - מכשירים בעלי רזולוציית מסכים גבוהה, ומכשירים בעלי נגן המוסיקה ווקמן.
בשנה הבאה צפויה אריקסון לערוך ארגון מחדש ל-3 חטיבות עיקריות ולגייס 500 מהנדסים נוספים כדי לעמוד בביקוש לרשתות סלולריות.
בנוסף, צפוייה אריקסון לקצץ כ-1,600 עובדים מחטיבת מרקוני, כדי לקצץ בעלויות ברמה של 2 מיליארד קרונות בשנה. ב-2005 רכשה אריקסון, בהובלת המנכ"ל קארל אנריק סוואנברג, את מניות חברת מרקוני הבריטית כדי להתמודד בשוק התקשורת הלא אלחוטית - בעיקר תקשורת פס רחב. אריקסון צופה כי מרקוני תפגע ברווחיה בכלל שנת 2006, אך היא צופה כי החטיבה תעבור לרווח ואפילו תסייע לרווחיה כבר בשנת 2007.
עלייה של 17% ברווחי אריקסון בהובלת מכירות חזקות של המיזם הסלולרי המשותף עם סוני
הדר תדמור
19.10.2006 / 9:10
הרווחים הסתכמו ב-839 מיליון דולר ברבעון השלישי;זוהי העלייה הראשונה ברווחי החברה השנה