וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ג'ק וולש הביע עניין ברכישת העיתון "בוסטון גלוב"

סוכנויות הידיעות

26.10.2006 / 12:08

החברה האם של ה"בוסטון גלוב" - ה"ניו יורק טיימס" - מסרה כי העיתון אינו למכירה



ג'ק וולש, יו"ר ג'נרל אלקטריק לשעבר, הביע עניין ברכישת העיתון "בוסטון גלוב", לפי ידיעה שהתפרסמה בעמוד הראשון של ה"גלוב". החברה האם של ה"בוסטון גלוב", ה"ניו יורק טיימס", מסרה כי העיתון אינו למכירה.



לא נוצרו עדיין מגעים עם העיתון מצדו של וולש ושותפיו הפוטנציאלים, הכוללים את ג'ק קונורס, איש פרסום מכובד בבוסטון, וג'וזף אודונל, העוסק בזכיונות של תיאטראות. השותפות תווכה על ידי מייק ברניקל, בעל טור לשעבר ב"גלוב", שעזב את העיתון על רקע האשמות שזייף מידע באחד מטוריו.



קונורס החל להביע עניין ברכישת ה"בוסטון גלוב" לפני מספר חודשים, לאחר שבריאן טירני, מנכ"ל חברת המדיה טירני מדיה הולדינגס, רכש את העיתון "פילדלפיה אינקווייר" מחברת מקלצ'י במהלך הקיץ. קונורס שטח את הצעתו בפני ברניקל ווולש, שהסכימו להצטרף לשותפות. וולש וקונורס הסכימו לשלם, כל אחד, 25 מיליון דולר, והעריכו את שווי ה"גלוב" בסכום של בין 600-500 מיליון דולר. הצדדים מסרו כי יסתפקו בתשואה של 8%-5% על השקעתם. ה"ניו יורק טיימס" רכש את ה"גלוב" ב-1.1 מיליארד דולר ב-1993.



וולש ביקש מג'יימס ב. לי, סגן יו"ר בנק ההשקעות JP מורגן, לנתח את האפשרויות הגלומות בהגשת הצעת רכש לעיתון. מאחר שמחקר הבנק נמצא בתהליכים ראשוניים, לא הוגשה עדיין הצעה רשמית.



בתגובה לדיווח ב"גלוב", מספר אנשים עשירים בבוסטון ובניו יורק הביעו רצון להצטרף לקבוצת וולש. וולש ושותפיו מעריכים כי יצליחו למשוך פרסום גדול יותר לעיתון בשל היותם רוכשים מקומיים. עובדה זו תעורר רצון טוב בקרב אוכלוסית המשקיעים מקומיים האחרים.



לאחר פרסום השמועות על רכישת העיתון, שלח סטיב איינסלי, עורך הגלוב, מזכר לעובדים - שטען כי לעיתון אין תגובה על השמועות של רכישה אפשרית, בין אם הן נכונות ובין אם לאו.



תעשיית העיתונים המודפסים מתמודדת, זה זמן מה, עם ירידות חדות בהכנסות מפרסומות ותפוצה נמוכה בשל התחרות שמציבים האינטרנט ומדיות אחרות.



קונים פוטנציאלים אחרים הביעו עניין ברכישת הגלוב השנה, על רקע התגברות הבעיות הכלכליות של העיתון. הכנסות מפרסום בקבוצת טיימס ניו אינגלנד מדיה, הכוללת בעיקר את ה"בוסטון גלוב", ירדו ב-10% השנה, והגלוב בדרכו לשנה בלתי רווחית. פאט פורסל, בעלי העיתון המתחרה "בוסטון הרלד", קיים שיחות לא רשמיות עם נציגים של קבוצת וולש לגבי הסכם הפצה משותף עם הגלוב.



בן טיילור, מו"ל הגלוב לשעבר - אשר משפחתו מכרה את העיתון לניו יורק טיימס - אינו מרוצה מביצועי העסק כבר זמן רב, והביע עניין לרכוש את העיתון בחזרה. טיילור לא מסר תגובתו לגבי העניין.



חברות השקעות פרטיות, כגון פרובידנס אקוויטי פרטנרס, ביין קפיטל ובלאקסטון, סימנו את הגלוב כמטרה, גם כן, לפי בכירים בחברות. חברות השקעות פרטיות מביעות עניין בתעשיית העיתונים בכל רחבי המדינה, זאת לצד רכישות עיתונים על ידי אזרחים שהרוויחו את הונם בצורות אחרות. עם זאת, רכישת העיתון "פילדלפיה אינקווייר" על ידי בריאן טירני המקומי, כבר נתקלה בבעיות. טירני אמר בשבוע שעבר, כי יצטרך לפטר עובדים ולקצץ עליויות כדי לשלם את ההלוואות שלקח מהבנק למימון הרכישה.



אם המשקיעים יחלו לפעול על פי רחשי ליבם, מבנה בעלות העיתונים יעמוד בפני שינוי מהותי. המודל של עיתון בבעלות קרן משפחתית (כגון משפחת צ'נדלר, בעלת ה"לוס אנג'לס טיימס", ומשפחת זלסצברגר, בעלת ה"ניו יורק טיימס") יתפרק ככל שדורות ההמשך ימשיכו להתאכזב מהתשואות הנמוכות של העיתונים. המודל השני של בעלות חברות ציבוריות כגון גאנט ומקלצ'י, נמצא אף הוא תחת לחץ מצד וול סטריט לתת ביצועים טובים יותר.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully