וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מערכת החינוך בצפון לא תחזור ב-1 במרץ: "משרדי הממשלה שיקרו לנו"

עודכן לאחרונה: 10.2.2025 / 10:50

משה דוידוביץ', ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות, הכריז בתוכניתה של ליאת רון ברדיו צפון 104.5FM כי לא ייפתח את מערכת החינוך בקו העימות כאות מחאה נגד הממשלה: "לא מאמין לאף מילה שלהם, מרגע זה שהם יחפשו אותנו"

בווידאו:ראש הממשלה בנימין נתניהו ערך חיתוך-מצב בשיא החרמון, יחד עם שר הביטחון ישראל כ״ץ, הרמטכ״ל רא״ל הרצי הלוי, מפקד פיקוד צפון אלוף אורי גורדין וראש השב״כ רונן בר, 17 בדצמבר 2024/רועי אברהם/ לע״מ, סאונד: ניר שרף/ לע"מ

ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות משה דוידוביץ' התראיין הבוקר (שני) לתוכנית של ליאת רון ברדיו צפון 104.5FM, והכריז כי הוא לא ייפתח את מערכת החינוך במטה אשר. "אני אומר לך שלא זו בלבד שלא אפתח את מערכת חינוך בקו העימות ב-1 במרץ, אלא אני סוגר את מערכות החינוך במטה אשר כאות מחאה על השקר, הולכת השולל והרמייה של משרד החינוך ושל ממשלת ישראל".

דוידוביץ' הוסיף ותקף את הממשלה: "לא מאמין לאף מילה שלהם, מרגע זה שהם יחפשו אותנו. מבחינתי, אם הם חושבים שהם יביאו מזור, הם גורמים במו ידיהם לכך שתושבי קו העימות לא רק שלא יחזרו לבתיהם - אלא גם יברחו מפה מהצפון. משרדי הממשלה מוליכים אותנו שולל, זה חונה אצלם, הם צריכים לתת תשובות לציבור שלהם".

נזק בקריית שמונה לאחר נפילת רקטה. אייל מרגולין, פלאש 90
נזק בצפון כתוצאה מירי חיזבאללה/פלאש 90, אייל מרגולין

התאריך המיועד לחזרת תושבי הצפון לבתיהם הוא הראשון במרץ, בעוד שרק הלילה היו תקיפות קשות בלבנון ובסוריה. "אני חסר מילים", שיתף דוידוביץ'. "אני כל פעם מחדש שואל את עצמי לאיזה תהומות הממשלה, המדינה, ובמקרה הזה גם צה"ל מביא אותנו. התושבים עוד לא חזרו הביתה, הפסקת האש אמורה לפוג בעוד שבוע בדיוק. החיזבאללה היו על הגדרות עד 7 באוקטובר, הם חיו על גדרות שלנו, הם התחמשו, ובנו את עצמם מתחת לבתים שלנו. עוד שבוע הלבנונים חוזרים לביתם, למה הממשלה וצה"ל מכריזים הכרזות כאלה? הביטחון של התושבים שלנו על הרצפה, החוסן מפורק, למה להתנהל בצורה כה לא אחראית? כה לא מסודרת? אני לא מבין את ההתנהלות הזאת. לא מבין למה עושים לנו את זה".

"לא זו בלבד שאנחנו פגועים, אנחנו חוזרים לאותה קונספציה שאנחנו חיים במזרח תיכון חדש, אז לא, אנחנו חיים באותו מזרח תיכון ישן, והלבנונים הם אותם לבנונים והחיזבאללה אותם חיזבאללה, והסורים אותם סורים והעזתים אותם עזתים. במקום לייצר לנו שקט ורגיעה מה שמארגנים לנו כרגע זה חששות, פחדים, תסכולים ועזובה".

די, שילמתם מספיק

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

משה דוידוביץ בכנס רשויות מקומיות 2024, אקספו תל אביב 09 ביוני 2024. ראובן קסטרו
"אנחנו חוזרים לאותה קונספציה". משה דוידוביץ'/ראובן קסטרו

למה אתה לא מצטרף לעתירה של קריית שמונה שאמרו שהם יכולים לקלוט את התושבים?
"אני לא מצטרף לעתירות שתכליתם להיכשל. אני חושב שההתנהלות של צה"ל שגויה, לא זו בלבד שלא תורמת לביטחון שלנו. אנחנו נמצאים פחות מחודש לפני הראשון במרץ. ולא עשו כלום עם כל ההבטחות שהבטיחו לנו - לא רק צה"ל אלא גם הממשלה - אין תוכנית ממשלתית, הוצאות בעשרות מיליונים של שקלים שיוצאים מקופת המועצות שלנו והרשויות שלנו, אנחנו בנינו בית ספר חליפי לבקשת שר החינוך. כסף ראיתי? סיפורים".

לא קיבלת כסף משר החינוך לבית הספר של מעלה יוסף? על כמה כסף מדובר?
"רק הבית ספר שבניתי במעלה יוסף כדי שהתלמידים ילמדו בבטחה בעורף עלה 10 מיליון שקל, ובניתי עוד שני בתי ספר כאלה במטה אשר. שקל לא ראיתי. את הבתי ספר האלה פתחתי לפני יותר מחצי שנה. הודעתי גם הבוקר למשרד החינוך אתם תרדפו אחרי הרשויות".

  • עוד באותו נושא:
  • צפון

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully