וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המעסיק הענק הודיע: 500 עובדים יעזבו

19.3.2025 / 14:09

דואר ישראל הודיע על הסכם קיבוצי חדש שבמסגרתו יעזבו 500 מתוך 4,000 עובדי החברה; מנכ"ל הדואר: "הסדר לא פשוט, אך נדרש"

סיור במרכז מיון דואר ישראל בנושא חידוש דרכונים/צילום: דוברות הכנסת

ההסתדרות ודואר ישראל הודיעו על חתימת הסכם קיבוצי חדש בחברה. במסגרת ההסכם יעזבו 500 מתוך 4,000 עובדי החברה, לפרישה מרצון או פנסיה מוקדמת.

לפי הודעת הצדדים, היום (ד') נחתם הסכם קיבוצי חדש שבמרכזו הסדרה של נושא כוח האדם. כזכור הדואר נמכר למשקיעים פרטיים לאחרונה, ובשלוש השנים האחרונות כבר צומצמה מצבת העובדים בכ-1,000, מתוך ה-5,000 שעבדו בו ב-2022.

ב-2022 נחתם בחברה הסכם הבראה מול משרד האוצר שהסדיר צמצום של 1,000 עובדים וכן השאיר אופציה לעזיבה של 500 נוספים בכפוף להפרטה ומכירת החברה, וצעד זה ייצא לפועל כעת.

סעיפים נוספים שנחתמו בהסכם הם מודל קבוע של שכר דוורים על פי תפוקות מסירה, בנוסף לתוספת ותק ושעות נוספות גלובליות, פנסיה וקרן השתלמות על כל הרכיבים, וכן נקבע מחדש תדירות חלוקת הדואר והוסכם על שינוי בנושא השליחויות.

העובדים יקבלו 8 ימי חופש בצורת סופי שבוע ארוכים בשנתיים הקרובות, וכן ייעשה שינוי בנושא ימי המחלה של העובדים.

דואר ישראל. יחצ,
דואר ישראל/יחצ

בשנה שעברה זכתה במכרז על הדואר קבוצת משקיעים שכוללת את מילגם, הפניקס ביטוח, הפניקס גמל, וליימן שליסל, תמורת סכום של 461 מיליון שקל. החברה עברה ידיים בנובמבר האחרון. המתחרה היחיד מול מילגם היה איש העסקים רמי לוי שחבר לקבוצת דלק.

בתחילת הדרך להפרטה נראה שהדואר מעורר עניין רב כאשר עשרות משקיעים השתתפו בכנסים פיזיים או וירטואליים, וכאשר נפתחו חדרי המידע נכנסו אליהם 9 קבוצות שאושרו לתהליך על ידי רשות התחרות.

אלא שבסופו של דבר הוגשו שתי הצעות בלבד - הראשונה על ידי איש העסקים רמי לוי שהתמודד על הדואר יחד עם קבוצת דלק ישראל והשנייה על ידי קבוצת מילגם בבעלות האחים שי וגיל וייל ושותפים נוספים, אשר זכתה בחברה בסופו של דבר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully