וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כשהחובה לשרת בצה"ל מגיעה עם מינוס בבנק - מה הפלא שהחרדים משתמטים?

23.4.2024 / 13:42

כשנכנסים למספרים מאחורי הויכוח על "השיווון בנטל" וגיוס החרדים מתבררת מציאות מטורפת, הזויה כמעט: מי שבוחר לשרת בצה"ל מפסיד כלכלית, בעוד מי שנמנע מגיוס זוכה להטבות של מאות אלפי שקלים. התקציב מעודד להישאר מחוץ לצבא — גם במחיר קריסת מערך המילואים

בווידאו: ניר קיפניס בתוכנית וואלה פתרנו מדבר על מחיר השירות בצה"ל/צילום: אולפן וואלה

הוויכוח אודות גיוס חרדים נדון מראש לקלישאות על "שוויון בנטל" מזה ו-"נמות ולא נתגייס" מזה, אבל כשנכנסים למספרים, מתבררת מציאות מטורפת, הזויה כמעט.

על פי תחקיר מופתי של עמיתתנו מחדשות 12, דפנה ליאל, צעיר חרדי שבוחר להתגייס כחוק, מוותר על מענקים של מאות אלפי שקלים, אותם יקבל מי שלא יתגייס בצורה של קצבאות, הנחות והקלות למשך השנים הבאות.

כלומר, לצעיר חרדי שלא רכש מקצוע ולא למד לימודי ליבה, גיוס הוא אולי הצעד המתבקש מבחינה מוסרית, אבל רע מאוד מבחינה כלכלית. כל זה קורה, להזכירנו - בזמן שחיילינו קורסים נוכח מספר לא הגיוני של ימי מילואים.

כן, חיילים יקרים - בעוד הממשלה מקיימת מראית עין של דיון על חוק הגיוס בוועדת החוץ והביטחון, הרי שהיא מעבירה חוק השתמטות אמיתי בין סעיפי התקציב.

נדגיש שוב, כי זה מדהים: הממשלה שדורשת מצעיר חילוני בן 18 שלוש שנים של סיכון חיים במדים, משלמת בנדיבות לבן גילו החרדי כדי שלא יתגייס, וכאשר מביאים בחשבון שאותו צעיר צפוי לאחר השחרור להשתכר שכר מינימום של עובד לא מקצועי, בהיותו חסר השכלה מתאימה להשתלבות בשוק העבודה, מגלים שלפחות מבחינה כלכלית, השתמטות היא הבחירה הנכונה.

ייאמר מיד: לשרת בצה"ל, לפחות בעיניי, זו זכות גדולה, אבל בפרדוקס הישראלי, היא זכות שבאה עם יתרת חובה, כלומר עם מינוס בחשבון... והכל, כמובן, בעידוד המדינה.

seperator

וואלה פתרנו בהגשת ליאת רון בימים ראשון עד רביעי בשעה 19:30 בערוץ וואלה פלוס באפיק 1 - HOT ו-NEXT TV, באפיק 21 - YES+, STING+, סלקוםTV, פרטנרTV

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully