וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראמפ דוחה את המכסים על האיחוד האירופי, השווקים מגיבים בעליות

עודכן לאחרונה: 26.5.2025 / 9:18

נשיא ארה"ב הודיע על דחייה של מכס בגובה 50% על יבוא מהאיחוד האירופי עד ל-9 ביולי, לאחר שיחה "נעימה" עם נשיאת הנציבות האירופית שביקשה זמן נוסף למו"מ. ההודעה הובילה לעליות מתונות בבורסות אסיה, על רקע תקווה להסכם סחר חדש בין הצדדים

טראמפ לא לוגם מקפה שהוגש לו בביקורו בערב הסעודית/רשתות חברתיות

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע הלילה (בין ראשון לשני) כי הסכים לדחות את כניסתו לתוקף של מכס בגובה 50% על יבוא מהאיחוד האירופי עד ל-9 ביולי. מדובר במהלך נוסף בשרשרת איומים כלכליים מצידו של טראמפ, שמטלטלים את השווקים - ולא פעם מסתיימים בנסיגה.

לדבריו, השיחה עם נשיאת הנציבות האירופית, אורסולה פון דר ליין, הייתה "מאוד נעימה", והיא זו שביקשה את הדחייה: "היא אמרה שהיא רוצה להיכנס למו"מ רציני", ציין טראמפ בפני כתבים. "9 ביולי היה התאריך שהיא ביקשה. היא שאלה אם נוכל לדחות מ-1 ביוני ל-9 ביולי - והסכמתי".

עוד הוסיף כי פון דר ליין אמרה לו: "נתכנס במהירות ונראה אם נוכל להגיע להסכמות". רק יומיים קודם לכן, ביום שישי, אמר טראמפ כי אינו מחפש עסקה עם האיחוד, והבהיר שהמכסים ייכנסו לתוקף כמתוכנן. המכס בגובה 50% אמור היה לבוא לאחר מכס "הדדי" בגובה 20% שהוטל באפריל - שגם הוא, כמו מכסים נוספים, נדחה בעבר.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. רויטרס
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ/רויטרס

מיד לאחר השיחה עם הכתבים, פרסם טראמפ ב-Truth Social כי "השיחות יתחילו במהירות". גם פון דר ליין כתבה מוקדם יותר באותו יום ברשת X כי התקיימה "שיחה טובה" עם טראמפ, והדגישה כי "האיחוד האירופי וארה"ב חולקים את מערכת הסחר הקריטית והצמודה ביותר בעולם. אירופה מוכנה לקדם את השיחות במהירות ובנחישות. כדי להגיע להסכם טוב, נזדקק לזמן עד ה-9 ביולי".

בעקבות ההודעה על הדחייה, השווקים באסיה הגיבו בעליות מתונות: מדד הניקיי ביפן עלה עד 0.8% במסחר הבוקר, הקוספי בדרום קוריאה התחזק ב-0.9%, מדד שנחאי הוסיף 0.3%, בעוד המדדים בטייוואן ואוסטרליה נותרו יציבים. ההאנג סנג של הונג קונג דווקא ירד ב-0.3%.

טראמפ, שבמהלך כהונתו נקט קו תקיף מול שותפות סחר מרכזיות, חזר והביע הסתייגות ממה שהוא מכנה "חסמים מסחריים לא-כספיים", וכן מהמדינות שמקיימות גירעון סחר מול ארה"ב - כלומר, מייצאות אליה יותר משהן מייבאות ממנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully