שתי רשתות הקמעונאות הגדולות בישראל, שופרסל ויוחננוף, פרסמו הבוקר (חמישי) את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של 2025 - שתיהן מציגות שיפור ברווחיות, אם כי בדרכים שונות.
שופרסל סיכמה את הרבעון עם רווח נקי של 157 מיליון ש"ח, עלייה חדה של 76% לעומת 89 מיליון ש"ח ברבעון המקביל. מנגד, רשת יוחננוף רשמה עלייה של כ-6.5% בהכנסות שהגיעו לכ-1.2 מיליארד ש"ח, בעיקר בזכות פתיחת חנויות חדשות, אך הרווח הנקי שלה עמד על 41.3 מיליון ש"ח בלבד, ירידה קלה לעומת התקופה המקבילה.
שופרסל: רווח נקי של 157 מיליון שקל
מהדוחות של קבוצת שופרסל עולה כי הקבוצה רשמה שיפור משמעותי בכל מדדי הרווחיות, תוך חיזוק האיתנות הפיננסית. הכנסות הקבוצה ברבעון הסתכמו בכ-3.529 מיליארד ש"ח, ירידה לעומת כ-3.786 מיליארד ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.
את הפער מסבירה החברה בפעולות היזומות שננקטו לשיפור הרווחיות, לצד השפעות חיצוניות כמו ירידה בצריכה בעקבות התמתנות השפעת המלחמה, מחסור בעובדים בענף, ויום עודף בלוח השנה ברבעון המקביל.
למרות הירידה בהכנסות, הרווח הגולמי של הקבוצה עלה לכ-1.047 מיליארד ש"ח - 29.7% מההכנסות, לעומת כ-1.027 מיליארד ש"ח (27.1%) ברבעון המקביל. הרווח התפעולי (לפני הכנסות אחרות) עלה אף הוא והסתכם בכ-230 מיליון ש"ח (6.5% מההכנסות), לעומת 165 מיליון ש"ח (4.4%) ברבעון המקביל.
ה-EBITDA של שופרסל ברבעון הסתכם בכ-462 מיליון ש"ח - 13.1% מההכנסות, עלייה לעומת 409 מיליון ש"ח (10.8%) ברבעון המקביל. הרווח הנקי זינק ל-157 מיליון ש"ח - כ-4.4% מההכנסות, לעומת 89 מיליון ש"ח - 2.4% מההכנסות ברבעון הראשון של 2024.
יוחננוף: רווח נקי של 41.3 מיליון שקל
גם רשת יוחננוף פרסמה את הדוחות הכספיים שלה, וסיכמה את הרבעון הראשון של 2025 עם עלייה של כ-6.5% בהכנסות שהסתכמו בכ-1.2 מיליארד שקל, לעומת כ-1.1 מיליארד שקל ברבעון המקביל. הצמיחה נבעה בעיקר ממכירות בחנויות חדשות (כ-60 מיליון שקל) וגידול של כ-1.3% במכירות החנויות הזהות, בקיזוז גידול של כ-6 מיליון שקל בהסדרי קונסיגנציה. הרווח הגולמי עלה בכ-3.4% ל-249 מיליון שקל, אך שיעורו ירד ל-20.7% בשל עלויות תפעול גבוהות ומבצעים אגרסיביים.
הרווח התפעולי עמד על כ-74.1 מיליון שקל לעומת כ-77.6 מיליון שקל ברבעון המקביל, ה-EBITDA נותר יציב ברמה של כ-130 מיליון שקל, והרווח הנקי הסתכם בכ-41.3 מיליון שקל. החברה הודיעה על חלוקת דיבידנד נוספת של כ-15 מיליון שקל (1.04 ש"ח למניה), והשלימה בכך חלוקה כוללת של 50 מיליון שקל מתחילת השנה. ההון העצמי של יוחננוף עומד על כ-1.5 מיליארד שקל - כ-34.2% מסך המאזן.
איתן יוחננוף, מנכ"ל ומבעלי רשת יוחננוף: "החברה ממשיכה בצמיחה משמעותית, באמצעות פתיחת עשרות חנויות בערים חדשות, מתוכן פתחנו לאחרונה שתי חנויות ענק בגדרה ובשדרות. צמיחה זו מתבטאת בתוצאות החברה ובהגדלת נתח השוק שלה. אנו מחויבים לצרכן, ושמחים לראות שהצרכן ער ונהנה מהשירות שמספקת החברה - חוויית קניה ברמה הגבוהה ביותר, ובמקביל סל איכותי במחיר הוגן. אנו ממשיכים לפעול להרחיב את הפעילות ולהוביל את שוק הקמעונאות בישראל".
כזכור, אתמול דיווחה קבוצת שטראוס על תוצאותיה הכספיות לרבעון הראשון של 2025, עם הכנסות של כ-3 מיליארד ש"ח - צמיחה של כ-15.5% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. עיקר העלייה נבע מהתייקרות מחירי מוצרי המזון שביצעה החברה בעקבות עלייה בעלויות חומרי הגלם, וכן מגידול כמותי בפעילות הקפה בישראל, במכירות חטיפים וממתקים ובהתאוששות מסוימת מהשפעות המלחמה. גם מגזר הקפה הבינלאומי תרם לצמיחה, אף כי הושפע לרעה משערי חליפין.
עם זאת, הרווחיות נשחקה: הרווח הגולמי ירד ב-10.6% ל-781 מיליון ש"ח - 26.1% מהמכירות בלבד, בין היתר בשל עליית מחירי קקאו וקפה ירוק, והפסד חד-פעמי של 49 מיליון ש"ח בגין נגזרי קקאו. הרווח התפעולי ירד ל-181 מיליון ש"ח, ואילו הרווח הנקי לבעלי המניות נחתך בכ-54% והסתכם ב-73 מיליון ש"ח - לעומת 159 מיליון ש"ח ברבעון המקביל.