העימות הפומבי בין אילון מאסק לדונלד טראמפ מגיע לשיא חדש: בפוסט תקיף שפרסם היום (שלישי) ברשת החברתית שלו Truth Social, תקף נשיא ארה"ב את האיש העשיר בעולם - ואיים לשלול את הסובסידיות הממשלתיות שמהן נהנות החברות שבבעלותו טסלה וספייס-אקס.
"אילון אולי מקבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה, ובפער גדול", כתב טראמפ. "בלי הסובסידיות - כנראה שהיה צריך לסגור את העסק ולחזור הביתה לדרום אפריקה". טראמפ רמז כי בכוונתו לפעול דרך DOGE - הגוף שהוקם בהובלת מאסק עצמו לצורך רפורמות ממשלתיות - ולבחון את קיצוץ התמיכה הפדרלית בו.
המתקפה מגיעה יום לאחר שמאסק שב לתקוף את הצעת התקציב של טראמפ, וכתב ברשת X: "אנחנו חיים במדינה של מפלגה אחת - מפלגת החזירים", והציע להקים מפלגה פוליטית חדשה. מוקדם יותר השבוע, מאסק יצא נגד הצעת החוק הכלכלית של טראמפ, המכונה "החוק הגדול והיפה", וטען כי היא תחסל מיליוני משרות בארה"ב ותחלק תמריצים ל"תעשיות העבר" - על חשבון חדשנות בתחומי האנרגיה הסולארית, הסוללות והגרעין.
הרקע לעימות החריף בין השניים כולל תקרית חריגה מהחודשים האחרונים, שבמהלכה תקף מאסק פיזית את שר האוצר סקוט בסנט בבית הלבן, בעקבות עימות סביב רפורמת מס. האירוע הסלים במהירות, והסתיים בהרחקת מאסק מהאגף המערבי.
מאז, היחסים בין השניים הידרדרו: מאסק קרא להדחת טראמפ, בעוד הנשיא טען כי מאסק "מכור לסמים" בעקבות דיווחים על שימוש בקטמין. לאחר ניסיון כושל ליישר את ההדורים, נראה כי הסכסוך בין האיש העשיר בעולם לנשיא ארה"ב רק הולך ומעמיק.