וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאסק ממשיך את קרב הבוץ נגד טראמפ - גם כשזה מזיק לנכס הכי גדול שלו

עודכן לאחרונה: 2.7.2025 / 10:45

העימות הפוליטי הסוער בין נשיא ארה"ב לאיש העשיר בעולם ממשיך להסיט את תשומת הלב מהמשבר הכלכלי בטסלה. בעוד מאסק יוצא נגד חוק התקציב והמסים, המשקיעים חוששים שהסכסוך יחריף את המשבר בטסלה, שהמניה שלה כבר ירדה ב-37%

אילון מאסק מצדיע במועל יד בהשבעת נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ 20 בינואר 2025/מתוך הרשתות החברתיות, לפי סעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים

תוכנית החילוץ של אילון מאסק עבור טסלה מתרסקת במהירות - ולדברי אנליסטים, האשמה לא רק במספרים, אלא גם בהתנהלות הפוליטית. על פי התוכנית, מאסק - שהפך לדמות מרכזית במחנה טראמפ - אמור היה לזנוח את הזירה הפוליטית בוושינגטון ולהתמקד בטסלה, שהתדרדרה ללא הנהגתו. המשקיעים קיוו שיחזיר את החברה למסלול, יזניק את המכירות ויהפוך אותה לענקית בינה מלאכותית שמצדיקה את שווי השוק שלה.

בפועל, מתברר שאפשר להוציא את מאסק מוושינגטון, אבל אי אפשר להוציא את וושינגטון ממאסק: היום (רביעי) צפויה טסלה לדווח על רבעון נוסף של ירידה במכירות גלובליות - תוצאה צפויה של הכנסות נחלשות, תחרות גוברת ברכב החשמלי, ונזק תדמיתי משמעותי מהקשר ההדוק בין מאסק לטראמפ.

במקום להתרכז בשיקום, מאסק חזר השבוע למרכז הביצה הפוליטית: חודש בלבד לאחר שפרש מתפקידו כיועץ ממשלתי מיוחד, הוא פתח חזית חדשה מול טראמפ - הפעם סביב חוק התקציב והמסים. מאסק כינה את החוק "מטורף", ואיים לקדם מועמדים נגד רפובליקנים שיתמכו בו. טראמפ לא נשאר חייב - ואיים בתגובה לחקור את חוזי הממשל עם החברות של מאסק.

דונלד טראמפ ואילון מאסק. רויטרס
המשקיעים רוצים שהאיש העשיר בעולם יתמקד בניהול טסלה וירד מהזירה הפוליטית. טראמפ ומאסק/רויטרס

"זו כבר לא חברות, אלא אופרת סבון שמכבידה על מניית טסלה", כתב האנליסט הבכיר דן אייבס מ־Wedbush. לדבריו, המשקיעים רוצים שמאסק יתמקד בניהול טסלה וירד מהזירה הפוליטית - במיוחד כשהסכסוך עם טראמפ עלול להיגמר רע מאוד עבורו.

אייבס, שתמך בטסלה בעבר, מזהיר כעת מפני הנזק התדמיתי שנגרם לחברה בגלל התנודות הפוליטיות של מאסק - נזק שמעמיק את בעיית המכירות.

ולנתונים: לפי תחזיות האנליסטים, טסלה צפויה לדווח על ירידה של 13% במכירות ברבעון השני (אפריל-יוני) לעומת התקופה המקבילה אשתקד - 387 אלף רכבים בלבד לעומת 444 אלף. מדובר בירידה שעשויה אף להיות חמורה מהצניחה שנרשמה ברבעון הראשון - הגדולה בתולדות החברה.

וזה לא נגמר במכירות: טסלה דיווחה ברבעון הראשון על ירידה של 71% ברווח הנקי. הסייברטראק לא מצליח להתרומם, אולמות התצוגה סופגים הפגנות, ודמוקרטים ורפובליקנים כאחד מציינים בסקרים שהם פחות מעוניינים לקנות טסלה מאז שמאסק שקע בפוליטיקה. כך לפי דו"ח שפורסם השבוע על ידי Electric Vehicle Intelligence.

ולפי דיווח של כריס איזידור מ־CNN, הנתונים אפילו חמורים יותר: מבט מעמיק בדוחות הרבעון הראשון מגלה שטסלה למעשה הפסידה כסף ממכירת רכבים - ורשמה רווח של 409 מיליון דולר רק בזכות מכירת קרדיטים רגולטוריים בשווי 595 מיליון דולר ליצרניות רכב אחרות. אם טראמפ יצליח להעביר את חוק התקציב שלו - הקרדיטים האלו צפויים להיעלם.

sheen-shitof

עוד בוואלה

הצטרפו לוואלה פייבר ותהנו מאינטרנט וטלוויזיה במחיר שלא הכרתם

בשיתוף וואלה פייבר

דונלנד טראמפ ואילון מאסק עם טסלה בבית הלבן. הבית הלבן, אתר רשמי
טראמפ ומאסק עם רכב של טסלה בבית הלבן/אתר רשמי, הבית הלבן

במילים אחרות, טסלה תלויה לא רק במכירות, אלא גם ברגולציה תומכת כדי לשרוד ולהתחרות בענקיות כמו Waymo של גוגל, שכבר משאירה אותה מאחור בתחום הרכב האוטונומי.

ובינתיים, מניית טסלה - שהיא גם עיקר הונו האישי של מאסק - ירדה ב־37% מהשיא שנרשם אחרי הבחירות, כשמאסק היה אורח קבוע במאר-א-לאגו. אז עוד האמינו בוול סטריט שהנוכחות הפוליטית של מאסק תועיל לרגולציה ותאזן את תגובת הקהל הליברלי.

כעת, עם העימות המתחדש מול טראמפ, גוברים החששות שטראמפ יפנה את זעמו ישירות לטסלה. ביום שני, כשניצת הסכסוך מחדש, ירדה מניית טסלה ב־2%, וביום שלישי נפלה בעוד 5% - בניגוד לעליות בשוק הכללי.

אולי המסר מתחיל לחלחל: לאחר שטראמפ רמז שהוועדה שהקים מאסק לצמצום הבירוקרטיה תהפוך ל"מפלצת שתחזור לטרוף את אילון", מאסק בחר להגיב באיפוק יחסי. "כל כך מפתה להסלים את זה. כל כך, כל כך מפתה", כתב ברשת X. "אבל אני אתאפק. לעת עתה".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully