וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גורו הכלכלה מזהיר: "אירופה גמורה - מוציאים את הגיליוטינות, ראשים יתגלגלו"

1.9.2025 / 13:08

רוברט קיוסאקי, מחבר "אבא עשיר אבא עני", טוען שהיבשת מתפרקת - צרפת לקראת מרד, גרמניה על סף מלחמת אזרחים, שוק האג"ח קורס והעולם מאבד אמון בכלכלה המערבית. הוא מבקר את מנהיגי המעצמות: "מה הם מעשנים?"

שטרות של כסף/den.dreams, טיקטוק

רוברט קיוסאקי, מחבר רב-המכר "אבא עשיר, אבא עני", ממשיך לשגר אזהרות חסרות תקדים. הפעם הוא מכוון את תחזית האפוקליפסה שלו ליבשת אירופה: "הצרפתים מוציאים את הגיליוטינות, גרמניה על סף קריסה - הכלכלה האירופית מתפוררת"

אחרי שכבר התריע ביולי האחרון כי "מיליונים יימחקו כלכלית", חוזר רוברט קיוסאקי - מהקולות הבולטים בזירת התחזיות הכלכליות האפוקליפטיות - עם חזון שחור במיוחד, והפעם: אירופה. בציוץ שפורסם היום טען כי היבשת "גמורה", הזהיר מפני מרד בפתח בצרפת ומלחמת אזרחים מתקרבת בגרמניה, והצביע על קריסת שוק האג"ח כסימן נוסף להתפוררות הכלכלית.

לדבריו, תעשיית הרכב הגרמנית, שנחשבה לעוגן כלכלי, "קורסת בגלל האנרגיה היקרה מדי - תוצאה של ההסכם הירוק המטופש שלהם". הוא מצביע גם על ארה"ב, ואומר שהיא הפכה ל"מדינה החייבת ביותר בהיסטוריה".

קיוסאקי ממשיך לקדם חלופה בדמות השקעה בנכסים קשיחים: זהב, כסף וביטקוין. "הטירוף הזה הוא הסיבה שאני ממשיך להמליץ שתצילו את עצמכם - ותחסכו זהב, כסף וביטקוין", כתב.

רוברט קיוסקי, מחבר אבא עשיר אבא עני/Creative Commons, Gage Skidmore

ואלה דבריו המלאים של קיוסאקי: "אירופה גמורה: הצרפתים על סף מרד בסגנון יום הבסטיליה. הם מוציאים את הגיליוטינות, וראשים יתגלגלו - כשייתכן שצרפת תיאלץ להכריז על פשיטת רגל.

"אג"ח כבר לא בטוחות: אמריקה היא כיום המדינה החייבת ביותר בהיסטוריה של העולם. מאז 2020, אג"ח האוצר האמריקאיות ירדו ב-13%, ובכל זאת יועצים פיננסיים ממשיכים לקדם את מודל ההשקעה של 60/40 (אג"ח מול מניות) כבטוח. מה הם מעשנים? אין להם מצפון מוסרי?

"אג"ח אירופיות ירדו ב-24%. אג"ח בריטיות ירדו ב-32%. המשמעות: הכלכלה הגלובלית איבדה אמון ביכולת של בריטניה לשרת את חובותיה.

"גרמניה פושטת רגל - בגלל מדיניות האנרגיה המטופשת שלה במסגרת 'ההסכם הירוק החדש'. כיום יקר מדי לייצר מוצרים גרמניים, כמו מכוניות, משום שהאנרגיה שלהם יקרה מדי. מלחמת אזרחים בגרמניה מתבשלת.

"יפן וסין משליכות את אג"ח ארה"ב - ורוכשות זהב וכסף. ובינתיים, אנחנו ממשיכים במלחמה באוקראינה נגד רוסיה. מיליונים, כולל נשים וילדים, כבר נהרגו. האם המנהיגים הגלובליים שלנו פשוט אבודים בחלל?

"הטירוף הזה הוא בדיוק הסיבה שאני ממשיך להמליץ: הצילו את עצמכם - וחסכו זהב, כסף וביטקוין. שמרו על עצמכם".

sheen-shitof

עוד בוואלה

קופת החולים המובילה מציגה: השירותים שיהפכו את החיים שלכם לקל

בשיתוף כללית

"השפל הגדול הבא כבר כאן"

עוד ביולי השנה פרסם קיוסאקי אזהרה חמורה, לפיה "הסוף כבר כאן" - והיפר-אינפלציה בפתח. לדבריו, לא מדובר בעוד תנודת שוק אלא ב"שפל עמוק יותר מהשפל הגדול". הוא ציין את וורן באפט כמי שכבר נערך למפולת: "יושב על 350 מיליארד דולר במזומן וממתין לקריסה - כדי לקנות את הנכסים הכי טובים. אם באפט יוצא - כולנו צריכים לשים לב".

קיוסאקי, שמתריע כבר תקופה ארוכה מפני "התפרקות איטית של המערכת", טוען כי הפד האמריקאי "קונה בעצמו את האג"ח שהוא מנפיק" - מהלך שהוא מכנה "מניפולציה שמובילה לאבדון".

למרות הטון הקודר, הוא מדגיש כי מי שישכיל לפעול נכון - עוד יכול להרוויח: "הזמן הכי טוב להתעשר הוא כשכולם מפחדים - אבל רק אם אתה סבלני ומודע. מי שייכנס עכשיו, בזהירות, עוד ייצא חזק יותר מהמשבר".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully