וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראמפ ניסה להרגיע את השווקים - ועקץ את נשיא סין: "עבר רגע לא טוב"

עודכן לאחרונה: 12.10.2025 / 22:23

לאחר שאיים להטיל מכסים של 100% על סין, נשיא ארה"ב משנה גישה והעביר מסר מפייס. לדבריו, נשיא סין שי ג'ינפינג "לא רוצה מיתון בארצו". טראמפ אף הדגיש כי ארצות הברית "רוצה לעזור לסין, לא לפגוע בה"

הצהרת טרמאפ על רקע חתימת העסקה בקבינט האמריקני. 9 באוקטובר 2025/רויטרס

ימים ספורים לאחר שאיים להטיל מכסים של 100% על סין, נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שיגר מסר מפויס יותר כלפי בייג'ינג. "אל תדאגו לגבי סין; הכול יהיה בסדר" כתב טראמפ ברשת החברתית שלו Truth Social.

טראמפ התייחס לצעדיה האחרונים של סין, שהרחיבה את מגבלות היצוא על משאבי האדמה הנדירים, ואמר כי מדובר ב"טעות זמנית" של הנשיא שי ג'ינפינג. "הנשיא הנכבד שי פשוט עבר רגע לא טוב. הוא לא רוצה מיתון בארצו, וגם אני לא", הוסיף טראמפ. לדבריו, "ארצות הברית רוצה לעזור לסין - לא לפגוע בה".

סין הודיעה ביום חמישי על החרפת מגבלות היצוא, הכוללות הגבלות על טכנולוגיות עיבוד וייצור, ואיסור על שיתופי פעולה עם חברות זרות ללא אישור ממשלתי מוקדם.

בתגובה, טראמפ איים ביום שישי להטיל מכסים של 100% על סחורות סיניות ולהגביל יצוא של תוכנות קריטיות. לדבריו, הצעדים החדשים ייכנסו לתוקף ב-1 בנובמבר, "בנוסף לכל מכס שכבר קיים כיום", מה שהעמיד את המכסים על 130%.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ונשיא סין שי ג'ינגפינג/רויטרס

מוקדם יותר היום הגיבה סין לאיומים ואמרה כי היא "אינה חוששת" ממלחמת סחר. דובר משרד המסחר הסיני ציין כי עמדתה של בייג'ינג עקבית: "איננו רוצים בכך, אך איננו מפחדים מכך".

האיום במכסים החדשים גרם לצניחה חדה בשוקי המניות בארצות הברית ביום שישי, לאחר טלטלה דומה באפריל בעקבות הכרזתו של טראמפ על מכסים עולמיים חדשים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully