פרסום ראשון: ועדת המינויים של נציבות שירות המדינה דחתה בפעם השלישית את מינויו של תא"ל במיל' מהרן פרוזנפר לתפקיד ראש אגף התקציבים במשרד האוצר.
מינויו של פרוזנפר נתקל שוב בהתנגדות וזאת למרות ששר אוצר בצלאל סמוטריץ' פנה לפני כחודש אל הוועדה, בנימוק כי לא הצליח למצוא מועמדת מתאימה מהשורה הנשית, בהתאם לדרישות הוועדה, זאת לאחר שהוועדה דחתה אותו מטעמים מגדריים. סמוטריץ' עצמו ספג ביקורת על כך שלא מינה נשים לשורת תפקידים בכירים שאייש במשרד האוצר.
היעדר ממונה על התקציבים נחשב חריג במיוחד, לאור העובדה שהממשלה אמורה בשלב זה לדון בתקציב ולגבש אותו לפני הצגתו בכנסת.
מינויו של פרוזנפר לווה בהסדר ניגוד עניינים נרחב, לאור העובדה שהוא מגיע מהשוק הפרטי ולא מהמגזר הציבורי. ההסדר אושר על ידי הייעוץ המשפטי לממשלה, והערכת גורמים היא שהמינוי עדיין עשוי להתקדם לאישור היועצת המשפטית גלי בהרב מיארה.
פרוזנפר, בן 58, היה אמור להיות הראשון שמגיע לראשות אגף התקציבים מבחוץ, מבלי לצמוח מתוך המערכת הפנימית של האוצר. הוא יועד להחליף את ראש האגף היוצא יוגב גרדוס, שסיים את כהונתו לפני כחודש וחצי, בעוד תקציב המדינה לשנת 2026 עדיין תקוע וממתין לאישור.