וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טראמפ ונשיא סין הגיעו להסכם להורדת מכסים: "יש לנו דיל"

30.10.2025 / 7:33

נשיא ארה"ב אמר שהוא קיים "פגישה פנטסטית" עם שי ג'ינפינג, שבה הוסכם על הורדת מכסים - זאת בתמורה לכך שסין תתחייב לרכוש סויה אמריקנית ולנקוט בצעדים נגד סחר בפנטניל. לדברי טראמפ, בפגישה הראשונה שלו זה שנים עם הנשיא הסיני התקבלו "הרבה החלטות משמעותיות"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נפגש עם נשיא סין שי ג'ינפינג/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הודיע הבוקר (חמישי) כי הוא הגיע להסכם הורדת מכסים בפגישתו עם נשיא סין שי ג'ינפינג. "יש לנו דיל", הכריז טראמפ, אחרי פגישתו הראשונה עם שי זה שנים.

הפחתת המכסים מצד ארה"ב מגיעה בתמורה לכך שבייג'ינג תחזור לרכוש סויה אמריקנית, תאפשר יצוא מינרלים נדירים ותנקוט בצעדים נגד סחר לא חוקי של פנטניל.

טראמפ ציין כי שי התחייב לעבוד "במאמצים רבים כדי לעצור את זרימת הפנטניל", וההפחתה במכסים נעשתה "כי אני מאמין שהם נוקטים בפעולה חזקה באמת".

שי וטראמפ, הבוקר/רויטרס

שי אמר לטראמפ בפתיחת המפגש כי "טבעי שבין מעצמות כלכליות כמו ארה"ב וסין יהיו חילוקי דעות". בהמשך, אמר טראמפ כי בין המדינות תהיה "מערכת יחסים פנטסטית לזמן רב". הנשיא האמריקני הגדיר את הפסגה עם שי כ"פגישה מדהימה", והוסיף כי במהלך השיחות התקבלו "הרבה החלטות" משמעותיות.

לפי טראמפ, סין תחל לרכוש "כמויות עצומות" של סויה אמריקאית ומוצרים חקלאיים אחרים, וכן הושג הסכם לשנה בנוגע למינרלים נדירים, שצפוי להיות מוארך לאחר מכן. הנשיא האמריקאי הדגיש כי סין לא תטיל יותר מגבלות על מינרלים נדירים.

למה לשלם הרבה?

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

"יש לנו דיל". הפגישה בין טראמפ לשי/רויטרס

סין, מצדה, ביקשה את הסרת המכסים של 20% על פנטניל, לצד נושאים נוספים במו"מ. הפגישה התקיימה בשולי פסגת שיתוף הפעולה הכלכלי של אסיה והפסיפיק (APEC), ונמשכה כמעט שעתיים. טראמפ לחץ את ידו של שי וליווה אותו לרכבו.

השווקים הסינים הגיבו בחיוב להודעה, עם עלייה בשוק המניות הסיני לשיא של עשור והיואן שמגיע לשיא של כמעט שנה מול הדולר. המשקיעים ציפו להקלת המתיחות המסחרית בין שתי הכלכלות הגדולות ביותר בעולם, אשר השפיעה על שרשראות האספקה וביטחון העסקים הגלובלי. בורסות העולם, מוול סטריט ועד טוקיו, אף הן הגיעו לשיאים חדשים לאחרונה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully