וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"חיסכון לפנסיה יהיה חסר משמעות": האדונים החדשים של האנושות הם פסיכופתים

14.1.2026 / 15:13

מחקרים מגלים כי כ-21% מהמנהלים הבכירים הם בעלי אישיות אפלה, וכשהמיליארדרים שולטים בבינה המלאכותית, אנחנו בדרך לעולם של אדונים וצמיתים. המציאות של "השילוש האפל" לצד אפוקליפסת העבודות מעלה שאלות מדאיגות על העתיד שמצפה לכל מי שאינו מיליארדר

דונלד טראמפ ואילון מאסק במסיבת עיתונאים משותפת בחדר הסגלגל בבית הלבן/רויטרס

במוזיאונים שעוסקים בעינויים - ויש הרבה יותר מדי מאלו ברחבי אירופה במיוחד - יש תמיד אינסוף אפשרויות למסיכות ברזל ששימשו לעונשים ועינויים. המסכות, שבגרמנית נקראות "מסיכות הבושה" (Schandmaske בגרמנית - כמובן שהגרמנים המציאו את זה) הגיעו במספר צורות, שאחת מהן היא צורת חזיר.

אין דרך לוודא שהסיפור הוא נכון אבל לפי האגדות מסיכת החזיר ספציפית הומצאה על ידי אדון כלשהו שהעניש איכר-צמית שגנב אוכל לחזירו. משפחתו של האיכר-צמית, כמו המשפחות של רוב בני האדם בימי הבינים או בתקופת הפאודליזם (מערך של קשרי תלות וחסות אישיים בקרב אליטה השולטת במערב אירופה) סבלה מרעב קשה בגלל מיסים כבדים וחובות לאדון שלהם.

האיכר-צמית נאלץ להסתובב עם המסיכה מפלדה בצורת ראש של חזיר במשך חודשים למען יראו ויראו. וזה כנראה היה עינוי יחסית קל. המסיכות הללו היו "משוכללות" מאוד ויכלו להכאיב וליצור נזק קבוע למי שהעז "לצאת נגד השיטה". חלק מהעונשים שהוטלו על איכרים היו אכזריים עוד יותר. כולל שינה בדירי חזירים ולולים והשפלות פומביות שונות ומגוונות.

האחראים לעונשים הללו היו, ללא ספק, אנשים מעוותים ואכזריים. רבים מהם הצדיקו את המעשים שלהם בגלל ש"אלוהים בחר בהם" כי קיבלו את האדמה בירושה שהיא "זכות אלוהית". לרבים מהם גם היו קשרים מושחתים עם הכנסייה, שסייעה להם לשמור על "הסדר הקיים". במשך רוב ההיסטוריה הכתובה, האדונים - שגם הפכו למלכים ואחר כך אצילים, רוזנים, דוכסים, מה שזה לא יהיה - שלטו באנשים ובאנושות.

מרתף עינויים/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

"השילוש האפל"

היום, בניתוח אישיותי בדיעבד לאור הסיפורים ששרדו כל השנים, אפשר להניח שהרבה מהאדונים היו בעלי "השילוש האפל". "השילוש האפל" כולל את תכונות האישיות נרקיסיזם, מקיאווליזם ופסיכופתיה. הוא נקרא "אפל" בגלל הקשר של השלוש לדפוסי התנהגות אנטי-חברתית.

לפי מספר מחקרים, פחות מ-5% מהאוכלוסייה הם בעלי אישיות אפלה ובקרב מנהלים בכירים ועשירים (או אדונים) שיעור בעלי האישיות האפלה יכול לעמוד על 21%.

לפי מחקר מ-2008 של אוניברסיטת אוהיו סטייט ואוניברסיטת ג'ורג'יה, השילוש האפל - נרקיסיזם, פסיכופתיה ומקיאווליזם - מושלם עבור טיפוס במעלה ההיררכיה התאגידית בכלכלה שרווח הוא חזות הכל. במחקר של אוניברסיטת ווליגנטון בניו זילנד הראו שמנהלים בעלי אישיות אפלה יכולים לשפר את המכירות והרווחים של החברה אבל זה נעשה על חשבון "דינמיות פנימיות" של הארגון" בגלל השקרים, המניפולציות והתעופה העצמית.

כריזמה, קידום עצמי, נטילת סיכונים - אלו דברים שמאפיינים מנהלים בכירים וגם מיליארדרים כגון אילון מאסק - אבל הצדדים האפלים של האישיות שלהם גם כן נחשפים לא פעם - ע"ע כל ענייני האי של ג'פרי אפשטיין וההתעללויות בילדות מצד האנשים הכי חזקים ועשירים בעולם.

sheen-shitof

עוד בוואלה

שוקלים לקחת הלוואה אך מפחדים? המדריך לצעדים פיננסים חכמים

בשיתוף הפניקס

"אל תדאגו לגבי חסכון לפנסיה בעוד 10 או 20 שנה. הוא יהיה חסר משמעות"

והשאלה הגדולה מה מעמד האפשטיינים יעשו עם טכנולוגיה כמו הבינה המלאכותית בשליטתו.

מאסק, האיש העשיר בעולם ששווה לפחות 600 מיליארד דולר ובדרך להיות טריליונר, אמר לאחרונה שאין לנו מה לדאוג. אז תתחילו לדאוג. "עצה אחת שיש לי היא: אל תדאגו לגבי חסכון לפנסיה בעוד 10 או 20 שנה" אמר מנכ"ל טסלה ו-SpaceX בפרק האחרון של הפודקאסט "Moonshots with Peter Diamandis". "זה לא יהיה רלוונטי. אם כל הדברים שאמרנו אכן נכונים, אז חסכון לפנסיה יהיה חסר משמעות".

מאסק תיאר עתיד שבו התקדמות בתחומי הבינה המלאכותית, האנרגיה והרובוטיקה תגביר את הפרודוקטיביות באופן דרמטי ותיצור שפע של משאבים, שיאפשר להעניק לכל אדם הכנסה אוניברסלית גבוהה. "העתיד הטוב הוא שכל אחד יוכל לקבל כל דבר שירצה" אמר מאסק. המשמעות, לדבריו, היא "טיפול רפואי טוב יותר מזה שיש לכל אחד כיום - זמין לכולם בתוך חמש שנים. לא תהיה מחסור במוצרים או בשירותים. כל אחד יוכל ללמוד כל דבר על כל נושא - בחינם."

הוא ממש לא הראשון מבין ראשי החברות הגדולות שמנהלות את תעשיית האי.איי, שאומר את זה. רבים מהם מציינים שהם בעד שכר אוניברסלי לבני אדם ושזה בעצם יפתור את כל הבעיות שה-AI עשוי ליצור. אבל סביר להניח שהם עובדים כיום על הצעה לכל המשק בכל העולם: צמיחה בלי עובדים.

יש את המכנים את שוק העבודה כ"מס העבודה האנושית". והמס הזה לא יהיה בעיה אם במקום כל האנשים המציקים והיקרים האלה תהיה תוכנה שתעשה את העבודה במקומם. אגב, התייחסות ל"עבודה אנושית" כמו אל "מס" צריכה להדאיג עוד יותר כי מס זה משהו שהסופר-עשירים מאוד טובים בלחמוק ממנו.

אילון מאסק/GettyImages

אפוקליפסת העבודות

ומי יקבל את כל הכסף הזה שהתפנה בזכות הג'ובאקליפסה?

בוא נאמר שלא סתם הבעלים של החברות הגדולות משקיעות היום מיליארדים בשביל לבנות "מרכזי דאטה" ו"מחשבי-על". הם עושים את זה כדי שכל ההון, כל הכסף, ילך אליהם (חמש-שש חברות שאחראיות על רוב עצום של הבינה המלאכותית).

עכשיו, בהיסטוריה בכל פעם שמכונה או תוכנה החליפה בני אדם, האנשים שנותרו בלי פרנסה מצאו משהו אחר לעשות. זה היה חלק בלתי נפרד מההרס היצירתי של הקפיטליזם (התהליך של חדשנות במוצרים ובתהליכים) אבל הבינה המלאכותית לא מאיימת להחליף רק את עורכי הדין הזוטרים או את כותבי הקוד הג'וניורים, היא מאיימת לשנות את יחסי המעביד-עובד בכל התעשיות.

כשאילון מאסק אומר שאופטימוס-פריים, הרובוט של טסלה שבפיתוח, הוא הזדמנות בשווי 25 טריליון דולר, הוא בעצם אומר שהוא יהיה הבעלים של 25 טריליון דולר. רק בכדי לסבר את האוזן - כל הכלכלה האמריקאית בשווי של כ-30 טריליון דולר - וזו הכלכלה הגדולה בעולם.

אז אנחנו, בני האדם הקטנים, צריכים לסמוך על קאסטת האפשטיינים שיאגרו את כל הכסף בעולם אבל ישחרר לנו שכר אוניברסלי וככה נוכל להפסיק לדאוג מפנסיה ו"הפיליפינית" שלנו תהיה אופטימוס-פריים?

לא יודע, לי זה נשמע כמו ניאו-פיאודליזם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully