מקדונלד'ס נערכת לעידן חדש. ענקית ההמבורגרים העולמית הודיעה כי היא מתאימה את התפריט שלה למספר הולך וגדל של אמריקאים המשתמשים בתרופות הרזיה ממשפחת ה-GLP-1 (כגון אוזמפיק ווגובי), המשנות באופן דרמטי את גודל המנות, הרגלי הנשנוש ובחירת המשקאות של הלקוחות.
במהלך שיחת הרווחים של החברה שנערכה השבוע, חשף המנכ"ל כריס קמפצ'ינסקי כי מקדונלד'ס בוחנת פריטי תפריט חדשים שיקרצו ספציפית למטופלים בתרופות הללו. "ככל שאימוץ התרופות גדל, אנו רואים שצרכנים משנים הרגלים", הסביר קמפצ'ינסקי, וציין כי לקוחות אלו נוטים להעדיף ארוחות עשירות בחלבון.
כ-10% מהאוכלוסייה על תרופות דיאטה
ג'יל מקדונלד, סגנית נשיא בחברה, ציינה כי כבר היום קיימות בתפריט אפשרויות עתירות חלבון כמו ה-Snack Wraps, כריכי Sausage Biscuit ונתחי ה-McCrispy. לדברי קמפצ'ינסקי, החברה מזהה ירידה בנשנושים ובצריכת משקאות ממותקים בקרב קהל זה. למרות שהחברה הצהירה על תוכניות ארוכות טווח לפלח שוק זה, פרטים נוספים טרם נחשפו.
המהלך של מקדונלד'ס מגיע על רקע נתונים המצביעים על כך שקרוב ל-10% מאוכלוסיית ארה"ב כבר משתמשת בתרופות אלו, המדכאות תיאבון ומפחיתות את צריכת המזון.
ומקדונלד'ס לא לבד: חברות כמו קונאגרה וג'נרל מילס כבר מציעות מנות קטנות המסומנות כ"ידידותיות ל-GLP-1", ורשת שייק שאק השיקה תפריט "Good Fit" הכולל המבורגרים עטופים בחסה.
"ארוחת ה-5 דולר" הזניקה את המכירות בארה"ב
לצד ההיערכות לשינויי התזונה, מקדונלד'ס הציגה השבוע דו"חות חזקים לרבעון הרביעי של 2025. החברה עקפה את תחזיות האנליסטים עם הכנסות של 6.83 מיליארד דולר ורווח של 3.05 דולר למניה.
הגורם המרכזי לצמיחה היה מבצע "ארוחת ה-5 דולר", שהזניק את המכירות בארה"ב ב-9% ומשך לקוחות המודעים למחיר בתקופה של התייקרות מוצרי המזון. למרות לחצים לעליית מחירי התפריט והחלשות בביקוש בקרב בעלי הכנסה נמוכה, מקדונלד'ס ממשיכה בתוכניות ההתרחבות שלה: החברה מתכננת לפתוח 2,200 מסעדות חדשות ברחבי העולם ולהחזיר לתפריט פריטים נוסטלגיים כמו ה-Snack Wraps.
