הבנקים הגדולים בישראל - לאומי, הפועלים, דיסקונט ומזרחי טפחות - הגישו היום (שני) לבית המשפט בקשה לפתיחה בהליכי חדלות פירעון נגד איש העסקים נוחי דנקנר.
המהלך הדרמטי מגיע לאחר שדנקנר הודיע כי לא יוכל לעמוד בתשלום הקרוב בסך 5 מיליון שקלים, שהיה אמור להעביר במסגרת הסדר החוב שלו.
בבקשה שהוגשה נכתב כי לדנקנר ניתנו הזדמנויות רבות וארבע דחיות לאורך השנים כדי לפרוע את חובותיו, אך הוא הפר את התחייבויותיו פעם אחר פעם. "כעת, משמוצו כל האפשרויות מול החייב ולא נראה כי יש ביכולתו לעמוד בהתחייבויותיו, נראה כי הדרך היחידה היא פתיחה בהליך חדלות פירעון", ציינו הבנקים.
חוב של מאות מיליונים
דנקנר, שבעבר נחשב לאיש החזק במשק הישראלי, צבר חובות עתק של כ-500 מיליון שקלים באמצעות חברותיו הפרטיות "גנדן" ו"טומהוק". לאורך העשור האחרון הוא התעקש שלא להכריז על פשיטת רגל וניסה לפרוע את החוב בפריסה ארוכה.
עד כה, הצליח דנקנר להחזיר סכום מצטבר של כ-110 מיליון שקלים, אך רובו המכריע של החוב טרם נפרע.
על פי הבקשה, חלוקת החובות המרכזית עומדת על:
בנק הפועלים: כ-175 מיליון שקלים.
בנק לאומי: כ-162 מיליון שקלים.
בנק דיסקונט: כ-119 מיליון שקלים.
מזרחי טפחות: כ-90 מיליון שקלים.
דנקנר: "תקוותי היא כי ההליך יתנהל בכבוד ובהגינות"
מנוחי דנקנר נמסר בתגובה כי "פעלתי במשך שנים ארוכות, כמיטב יכולתי, על מנת לפרוע את התחייבויותיי, מתוך תפיסה כי מדובר בחובה ערכית מהמעלה הראשונה. במהלך העשור האחרון פעלתי ללא לאות, יזמתי ועבדתי לילות כימים, ושילמתי סכום מצטבר ניכר בהיקף של כ-110 מיליון ש"ח.
"בחודשים האחרונים הגעתי להסכמות עם משקיע למכירת חלק ממניותיי בחברת פודטק שהקמתי, בתמורה לעשרות מיליוני שקלים, לצד השקעה נוספת מצדו בחברה. בכוונתי היה לעשות שימוש בתקבולים אלה לצורך המשך פירעון חובותיי וכן להמשך פיתוח החברה. למרבה הצער, המשקיע חזר בו מהתחייבותו והותיר אותי בפני שוקת שבורה.
"כפי שפעלתי עד כה בתום לב, בשקיפות ובשיתוף פעולה מלא, כך אוסיף ואפעל גם מכאן ואילך. תקוותי היא כי ההליך יתנהל בכבוד ובהגינות".
