וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בעקבות הפסקת האש: הבורסות באסיה מזנקות, מחירי הנפט יורדים

9.6.2026 / 7:59

השווקים במזרח הרחוק מגיבים באנחת רווחה להפסקת האש: מדד הקוספי בסיאול זינק בכ-7.5% לאחר שרשם הפסדים כבדים בימי המסחר האחרונים, והבנק המרכזי במדינה עדכן כלפי מעלה את נתוני הצמיחה. חבית נפט מסוג WTI נסחרת סביב 90 דולר

דונלד טראמפ במהלך תדרון בנושא פחם בבית הלבן, 4,6,2026/רויטרס

מגמה חיובית ואנחת רווחה נרשמו הבוקר בבורסות המובילות באסיה, כאשר השווקים מנסים להתאושש מהטלטלות של ימי המסחר האחרונים.

הרקע המרכזי לאופטימיות בשווקים הוא ההכרזה על הפסקת האש שהובילה במקביל להרגעת החששות מאספקת האנרגיה העולמית ולנסיגה במחירי הנפט.

למרות זאת, האווירה הכללית נותרה דרוכה כאשר המשקיעים עדיין שומרים על זהירות ואינם משוכנעים לחלוטין כי השקט הנוכחי יחזיק מעמד לאורך זמן.

דונלד טראמפ במשחק השלישי של גמר ה-NBA/GettyImages

זינוק חד בסיאול ותיקון ביפן

מי שהובילה את קו העליות באזור היא בורסת דרום קוריאה. מדד הקוספי (KOSPI) בסיאול רשם זינוק מרשים של כ-7.5% (לאחר שבמהלך שעות הבוקר המוקדמות נסחר בעלייה של 6%) . הזינוק הדרמטי מגיע כתיקון חד לאחר שלושה ימי מסחר קשים במיוחד, שבהם איבד המדד כ-15% מערכו, כולל צניחה חופשית של כ-8.9% ביום המסחר הקודם בלבד. מניות השבבים המקומיות בלטו במיוחד בריצה כלפי מעלה.

מלבד הסנטימנט הביטחוני, השוק הקוריאני קיבל רוח גבית מהודעה רשמית של הבנק המרכזי של קוריאה. הבנק עדכן כלפי מעלה את נתוני הצמיחה של המדינה לרבעון הראשון של השנה. על פי הנתונים המעודכנים, התוצר המקומי הגולמי של הכלכלה הרביעית בגודלה באסיה צמח במונחים שנתיים ב-3.8% (לעומת אומדן קודם של 3.6%) , ובחישוב רבעוני נרשמה צמיחה של 1.8% לעומת הרבעון הקודם.

בשאר השווקים במזרח נרשמה מגמה מעורבת עם נטייה לעליות: מדד הניקיי בטוקיו התחזק ב-1.8% ומדד שנגחאי הסיני הוסיף לערכו 0.5%. מנגד, מדד האנג סנג בהונג קונג רשם ירידה קלה של 0.4%. המסחר באסיה הושפע גם מהנעילה המעורבת אמש בוול סטריט, שם נאסד"ק עלה בכאחוז וקטע רצף ירידות, בעוד הדאו ג'ונס השיל כ-0.2%.

sheen-shitof

עוד בוואלה

המסחר חוזר לצעירים: בנק הפועלים מקל על הצעד הראשון ומציג מהלך חדש בשוק ההון

בשיתוף בנק הפועלים

כלי שיט במצר הורמוז, 4 במאי 2026/רויטרס

מחירי הנפט נסוגים

בשוק הסחורות, ההפוגה הובילה לירידת מתח מיידית. זאת לאחר שרק ביום הקודם זינקו מחירי הנפט בכ-5% בעקבות החשש מהסלמה אזורית נרחבת בלבנון ובאיראן.

הבוקר, הנפט מסוג WTI רשם ירידה של 1.1% ומחיר חבית נקבע על 90.3 דולר. במקביל, הנפט מסוג ברנט נחלש ב-0.8% ונסחר ברמה של 93.5 דולר לחבית. הירידות משקפות את תקוות המשקיעים כי ערוצי התקשורת והלחץ הבינלאומי ימנעו פגיעה בתשתיות האנרגיה או בנתיבי השיט המרכזיים במזרח התיכון.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully