וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אור ירוק לעסקת הענק: קרעי אישר את העברת הבעלות בהוט מובייל לקבוצת דלק

עודכן לאחרונה: 31.8.2026 / 15:43

שר התקשורת אישר את העברת השליטה בחברת הוט מובייל מקבוצת אלטיס לקבוצת דלק קמעונאות וקרן קיסטון, שתרכוש אותה תמורת כ-1.88 מיליארד שקל

שלמה קרעי על הצעת חוק שירות ביטחון במליאת הכנסת/דוברות הכנסת

עסקת הענק בשוק הסלולר מגיעה לקו הסיום. שר התקשורת, שלמה קרעי, העניק אישור רגולטורי להעברת מניות השליטה בחברת הוט מובייל מידי קבוצת אלטיס של פטריק דרהי לקבוצת הרוכשים, בהובלת דלק קמעונאות וקרן קיסטון. ההחלטה התקבלה בתום עבודת מטה של מנהל הכלכלה והלשכה המשפטית במשרד התקשורת, שבחנה את חוסנה הפיננסי של קבוצת הרוכשים, השפעות העסקה על התחרות בשוק והתחייבויות להשקעה בתשתיות.

האישור הנוכחי משלים תהליך שהחל לפני כחצי שנה, אז חתמה דלק ישראל - שבשליטת אבי לוי, אורי מנצור ויצחק תשובה - על מזכר הבנות לרכישת הוט מובייל תמורת 1.88 מיליארד שקל. העסקה נחתמה בזמנו לאחר שקבוצת אלטיס דחתה הצעת רכישה גבוהה יותר מחברת פלאפון, שעמדה על 2.3 מיליארד שקל. הבחירה בהצעה הנמוכה יותר של דלק נבעה מהרצון של דרהי להבטיח את סגירת העסקה במהירות לטובת שירות חובותיו באירופה, תוך הימנעות מסיכול רגולטורי שהיה צפוי למיזוג בין פלאפון להוט מובייל בשל סוגיות ריכוזיות.

שר התקשורת שלמה קרעי/ראובן קסטרו

כעת, כשרשת הביטחון הרגולטורית הושגה, מעבירה דלק את הדגש למימוש התוכנית האסטרטגית שלה: חיבור בין בסיס המנויים של הוט מובייל, המונה כ-2 מיליון מנויים, לבין מערך הקמעונאות והפריסה הגיאוגרפית של הקבוצה. הנהלת דלק מתכננת לשלב את שירותי התקשורת וציוד הקצה בנקודות המכירה של הקבוצה וברשתות שבלב פעילותה, לצד חיזוק מועדון הלקוחות והצעות ערך צולבות.

כניסתה של דלק קמעונאות כבעלת שליטה חדשה בשוק הסלולר צפויה להגביר את התחרות מול המפעילות הוותיקות, סלקום ופרטנר. מעבר להיבט הקמעונאי, החלטת משרד התקשורת להשלים את תהליך הרישוי מטילה על קבוצת הרוכשים מחויבות להמשך פיתוח והשקעה בתשתיות תקשורת מתקדמות בשנים הקרובות.

  • שלמה קרעי

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully