וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ההוזלה במחיר הדלק צפויה להיכנס לתוקף ביום ראשון בלילה

עודכן לאחרונה: 3.9.2026 / 10:58

משרד האוצר פירסם להערות הציבור צו להפחתת מס הבלו על הבנזין ב-0.5 ש"ח, שצפוי להיחתם על ידי שר האוצר ולהוזיל את מחירי הדלק בתחנות כבר בחצות הלילה שבין ראשון לשני

דברי שר האוצר סמוטריץ' על הגירעון/מעריב

משרד האוצר פירסם להערות הציבור את הצו להפחתת מס הבלו על הבנזין בשיעור של 0.5 ש"ח. לאחר תום מועד הפרסום לציבור ביום ראשון הקרוב, צפוי שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לחתום על צו ההוזלה (כפוף לבחינת הערות הציבור). כניסת הצו לתוקף תיעשה עם חתימת השר, והמחיר בתחנות הדלק יעודכן בחצות הלילה שבין יום ראשון לשני.

כזכור, אמש אישרה היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, לשר האוצר בצלאל סמוטריץ' לסבסד את העלייה במחיר הדלק, באמצעות הפחתה זמנית של מס הבלו. בעקבות האישור צפוי מחיר ליטר בנזין לרדת ב-50 אגורות, מ-8.25 שקלים כיום ל-7.75 שקלים.

מחיר הדלק צפוי לרדת בלילה שבין ראשון לשני/ShutterStock

אתמול הוציא היועץ המשפטי של משרד האוצר חוות דעת, שלפיה ניתן לבצע את הפחתת המס למרות הסמיכות לבחירות. חוות הדעת מתבססת, בין היתר, על תקדים מתקופת כהונתו של אביגדור ליברמן כשר האוצר, אז הופחת מס הבלו על הדלק סמוך לבחירות. לאחר קבלת חוות הדעת הועבר המהלך לאישורה של היועצת המשפטית לממשלה, שנתנה לו אור ירוק.

המהלך שמקדם האוצר אמור להיות זמני ולהישאר בתוקף במשך חודשיים, עד 31 באוקטובר, משמע כמה ימים לאחר הבחירות שיתקיימו ב-27.10. סמוטריץ' הנחה להפחית את הבלו בחצי שקל לליטר, כדי לספוג את הזינוק החד במחיר הדלק שנכנס לתוקף בתחילת השבוע ולהחזיר את המחיר לרמה של 7.75 שקלים לליטר.

ב-1 בספטמבר זינק מחיר ליטר בנזין 95 אוקטן בשירות עצמי ל-8.25 שקלים, מחיר שמשתווה לשיא שנרשם בישראל בספטמבר 2012. ההתייקרות נבעה משילוב של עלייה במחירי הבנזין בעולם ובמרווחי הזיקוק, שער הדולר מול השקל, הצמדת הבלו למדד ועדכון מרווח השיווק ותוספת השירות המלא.

מצד אחד, קשה להתעלם מהעיתוי. הפחתה של 50 אגורות במחיר הדלק, מוצר שכמעט כל משפחה בישראל מרגישה ישירות בכיס, יכולה להיתפס ככלכלת בחירות ולהועיל פוליטית לסמוטריץ', שמפלגתו לא עוברת כיום את אחוז החסימה בחלק מהסקרים. זאת גם הסיבה שהמהלך דרש בחינה משפטית מיוחדת בתקופת בחירות.

מצד שני, למחיר הדלק יש השפעה שחורגת בהרבה מהחשבון בתחנת הדלק. התייקרות חדה מייקרת את עלויות ההובלה, ההפצה והשינוע של כמעט כל מוצר במשק, ועלולה להתגלגל במהירות למחירי המזון, המשלוחים, השירותים ומוצרים נוספים. מבחינה הזאת, באוצר יכולים לטעון שלא מדובר רק בהטבה לנהגים, אלא בניסיון לבלום גל נוסף של התייקרויות ביוקר המחיה.

  • דלק

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully