עסקת ענק נוספת בענף המזון העולמי יוצאת לדרך, והפעם עם זווית ישראלית בולטת. מותג המק-אנד-צ'יז Goodles, שהוקם בשותפות עם השחקנית והדוגמנית גל גדות, חתם על הסכם לרכישתו על ידי קבוצת ברילה, חברת הפסטה הגדולה בעולם. פרטי העסקה לרכישת החברה לא נחשפו לציבור, וכעת היא ממתינה להשלמת המיזוג הכפופה לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים.
המותג הוקם באוקטובר 2020 תחת השם Gooder Foods על ידי גדות, המוכרת במיוחד מגילום דמותה של וונדר וומן בסרטי גיבורי-העל של DC, יחד עם בעלה, ירון ורסנו. המיזם נולד מתוך הרעיון שלפיו מאכל הנחמה האהוב - פסטה וגבינה (מק-אנד-צ'יז) - יכול להפוך למזין יותר ולהישאר טעים. כיום ממותגת החברה כחלופה מזינה ואיכותית יותר למוצרי המק-אנד-צ'יז הקיימים בשוק. בעקבות הרכישה הנוכחית על ידי ענקית המזון האיטלקית, עדיין לא ברור באיזה אופן תמשיך גדות להיות מעורבת במותג בעתיד.
על פי הודעת החברות, Goodles וקבוצת ברילה חולקות ערכים משותפים, ובהם תשוקה לאוכל והתמכרות לאיכות ולטעם. הרכישה צפויה לחזק את המחויבות של שני המותגים להביא לשולחנם של צרכנים ברחבי העולם מוצרים אהובים המיוצרים מרכיבים שנבחרו בקפידה.
לאחר השלמת העסקה, מטה Goodles יישאר בסנטה קרוז, קליפורניה, והיא תמשיך לפעול באופן עצמאי כמותג נפרד. המייסדת-שותפה והמנכ"לית, ג'ן זזוט, תמשיך להוביל את צוות העובדים המונה 73 אנשים.
גואידו ברילה, יו"ר קבוצת ברילה, ציין כי החברה עקבה מקרוב אחר Goodles במשך תקופה ארוכה והתרשמה מהעוצמה של המותג, מאיכות המוצרים ומתנופת הצמיחה שלו. ברילה הוסיף כי ככל שהכירו את צוות הניהול בהובלת זזוט, ההתרשמות מעוצמת הארגון, הלכידות והחשיבה הצופה פני עתיד הייתה רבה, ותכונות אלו שכנעו אותם ש-Goodles היא הבחירה הנכונה המייצגת הזדמנות מרגשת לעתיד.
מנגד, המנכ"לית זזוט ציינה כי למעלה מ-90% מהציבור בארה"ב טרם טעמו את מוצרי Goodles, ולכן הפעילות רק בתחילתה. לדבריה, המותג שואף להרחיב את פעילותו כדי להשיג אימפקט נרחב עוד יותר בקנה מידה עולמי. זזוט הדגישה כי קבוצת ברילה היא השותפה המדויקת עבור המותג והצוות החרוץ, שכן היא תוכל לסייע לחברה לחדש ולצמוח בזירה הבינלאומית, תוך שמירה על עצמאות בקבלת ההחלטות והקפדה על איכות המוצרים.
