וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"אני בת 27, חסכתי 385,000 שקל ואפרוש בגיל 40 בזכות 5 כללי ברזל"

20.10.2025 / 0:07

צ'רלי לואיז מרוויחה משכורת של 17,500 שקלים בחודש, אך זה לא מנע ממנה לקנות 3 דירות ולחסוך מאות אלפי שקלים. כעת היא חושפת את השיטה הקיצונית שלה, שכוללת אמירת 'לא' לחברים, ויתור על בית חלומות, והכנסות צדדיות מפתיעות

בת 27 חסכה 385,000 שקל וקנתה 3 דירות/Charlie_louise_cc

בעוד רובנו מרגישים איך המשכורת נעלמת על תשלום חשבונות, שכר דירה, קניות בסופר ובילויים, יש כאלה שהצליחו לפצח את השיטה. אחת מהן היא צ'רלי לואיז, צעירה בריטית בת 27, שהציבה לעצמה מטרה שאפתנית: לפרוש לגמלאות עד גיל 40. המספרים שלה כמעט בלתי נתפסים: היא הצליחה לאענתה לחסוך 77,000 ליש"ט (כ-385,000 שקלים), ובבעלותה שלוש דירות - כל זאת בזמן שהיא מרוויחה משכורת של 42,000 ליש"ט בשנה (כ-17,500 שקלים בחודש).

"כשאני מגיעה לאלף הפאונד הבא שחסכתי, אני מיד חושבת איך אוכל להרוויח את האלף הבא מהר יותר", היא שיתפה בסרטון טיקטוק ויראלי. אז איך היא עושה את זה?

@charlie_louise_cc Replying to @ryansteph21 grab a cuppa as this is how I got to 3 properties and 75k in savings #personalfinance ♬ original sound - Charlie | Life & Money

3 דירות קטנות במקום בית חלומות אחד

הצעד הראשון והדרמטי ביותר של צ'רלי היה לוותר על בית החלומות שלה. במקום לגור בבית גדול ויפה, היא קנתה נכס זול שדרש שיפוץ. כיום, יש לה שלושה נכסים קטנים שהיא משכירה. "אנשים אומרים לי 'את מרוויחה 42,000 ליש"ט וזה הבית שאת גרה בו?'", היא מספרת. "יכולתי לקנות בית אחד גדול במקום שלושה קטנים, אבל הבית הגדול לא היה מכניס לי כסף, כי הייתי גרה בו".

ההכנסה החודשית שלה בספטמבר, לדוגמה, כללה כ-11,000 שקלים מהעבודה ועוד כ-4,400 שקלים מהשכרת הנכסים. אך זהו רק הבסיס. צ'רלי היא מלכת ה"עבודות צדדיות", וסיפרה כי הצליחה להרוויח כ-10,000 שקלים בחודש אחד רק מהכנסות נוספות כמו שיתופי פעולה עם מותגים, מוצרים דיגיטליים, סקרי שוק, תגמולים מטיקטוק ועבודה כ"לקוחה סמויה" המבקרת עסקים.

למה לשלם הרבה?

4 מנויים ב-100 שקלים וגם חודש חינם! וואלה מובייל חוסכת המון

לכתבה המלאה

@charlie_louise_cc I've been using Cashback.co.uk a lot during my £27 a day side hustle challenge and they have just released a new Cashback site with few levels making is quicker and easier to reach the initial cashout. #sidehustle #cashback #sidehustleideas #ad ♬ original sound - Charlie | Life & Money

5 כללי הברזל של צ'רלי לחיסכון קיצוני

אז איך היא מתנהלת ביום-יום? הנה השיטה שלה:

1. כמעט אפס מסעדות וטייקאווי - "אכילה בחוץ היא אירוע נדיר עבורי, רק לאירועים מיוחדים", היא מדגישה. "טייקאווי? מקסימום שלוש פעמים בשנה, ולא 'סתם כי סוף שבוע'". גם כשהיא אוכלת בחוץ, היא תחפש את האופציות הזולות ביותר או תשתמש בקופונים.

2. השקעות בשוק ההון - צ'רלי לא נותנת לכסף שלה "לשכב" בבנק. היא משקיעה את חסכונותיה בשוק ההון במטרה להגדיל אותם לאורך זמן.

3. ניצול השעות שאחרי העבודה - במקום לרבוץ מול הטלוויזיה, צ'רלי מקדישה את הזמן הפנוי שלה להכנסות נוספות: עבודה כלקוח סמוי (שבה משלמים לה כדי להתחזות ללקוחה ולבדוק את השירות בחנויות), סקרי שוק ובדיקת מוצרים. זה דורש זמן, אבל לדבריה זה עושה הבדל עצום.

4. לחיות הרבה מתחת ליכולת שלך (ולהגיד 'לא' לחברים) - צ'רלי מקציבה לעצמה תקציב חודשי של 200 ליש"ט (כ-840 שקלים) בלבד לכל מה שאינו הוצאה חיונית. היא אכזרית כשזה מגיע לתוכניות שלה, ולא תסטה מהתקציב כדי לרצות אחרים. "אני אומרת 'לא' ליציאות עם חברים אם זה יעבור את תקציב הבילויים החודשי שלי", היא מציינת.

5. תקציב קפדני ו"אפקט היען" - בכל חודש, צ'רלי מתכננת את התקציב שלה בקפידה. היא נמנעת ממה שהיא מכנה "אפקט היען": "אנשים נוטים להימנע מלעשות תקציב כי הם יודעים שהם הוציאו יותר מדי. אני לא טומנת את הראש בחול, בין אם המצב טוב או רע, כי להתעלם מבעיה רק יחמיר אותה".

הפילוסופיה שלה פשוטה ונוקשה: "שנות ה-20 שלי נועדו לעשות כסף, כדי שתהיה לי יותר חירות בשנות ה-30 ואוכל לצאת לפנסיה מוקדמת עד גיל 40, אולי עם עבודה קלילה בצד בשביל הכיף".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully