וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ענקית ביטחונית ישראלית חדשה: 300 עובדים ייצרו כטב"מים מתאבדים

26.11.2025 / 14:54

שתי יצרניות ישראליות -יוויז'ן וספיר, שפועלות בתחומי החימושים המשוטטים וכטב"מים מתאבדים, מאחדות כוחות. שתי החברות הצליחו להשיג חוזים גדולים בחו"ל, בעיקר יוויז'ן שקיבלה לאחרונה הזמנה בשווי של כמיליארד דולר מצבא ארה"ב: "מענה הוליסטי לצבאות מתקדמים"

כטב"מ משוטט Hero 120/Uvision

תחרות מתחזקת לתעשייה האווירית, אלביט ורפאל: חברת Uvision שבבעלות איש העסקים אהרון פרנקל רוכשת את המתחרה הישראלית SpearUAV.

שתי החברות מתמחות באחד התחומים הלוהטים ביותר בתעשיות הביטחוניות כיום: ייצור חימושים משוטטים, כלים שחלקם דומים יותר לרחפנים, אחרים למל"טים, ומשמשים כולם כאמצעי תקיפה זול ומדויק, שחוסך צורך בתקיפות של מטוסי קרב ומסוקים מאויישים ומעניק אופציית סיוע אווירי זולה וזמינה לכוחות קרקע וכוחות מיוחדים.

שווי העסקה לא נמסר, אבל היא מוערכת בעשרות מיליוני דולרים, ושתי החברות יעסיקו יחד כ-300 עובדים.

למרות שגם התעשיות הביטחוניות הגדולות בארץ עוסקות בתחומים האלה, יוויז'ן וספיר הצליחו גם כל אחת בנפרד להשיג חוזים גדולים בחו"ל, בעיקר יוויז'ן שקיבלה לאחרונה הזמנה בשווי של כמיליארד דולר ממשרד ההגנה האמריקאי לחימושים עבור צבא היבשה של ארה"ב, באמצעות חברת בת שלה שם.

כטב"מ משוטט Hero 120 של חברת Uvision/אתר רשמי, Uvision

יוויז'ן מוכרת כיצרנית משפחת כלי ה-Hero, שניתן לשגר מהקרקע או מפלטפורמות אוויריות, ומסוגלים לשוטט מעל אזירו המטרה בהמתנה לרגע הנכון לתקיפה, כאשר זו תצא ממחסה, או תתרחק מאוכלוסיה אזרחית כך שניתן יהיה לפגוע בה ללא תוצאות לוואי.

ספיר מתמחה בכלים מאויישים המשוגרים מקפסולה סגורה באמצעות משפחת הווייפר, אחת היחידות שלפי פרסומים בעולם אפשר לשגר גם מצוללות.

הרכישה מהווה שלב נוסף בהתרחבות הקבוצה, ומחזק את יכולתה לספק מענה רב שכבתי, מרמת הפלוגה והגדוד ועד לרמות אסטרטגיות. יחד הן יוצרות מגוון מערכות חימוש משוטט, למשימות מודיעין, זיהוי מטרה ותקיפה מדויקת, כאשר הרכישה תאפשר להן לייעל את הייצור, ולהציע לצבאות מגוון שלם יותר של יכולות תקיפה.

sheen-shitof

עוד בוואלה

איך הופכים אריזת פלסטיק לעציץ?

בשיתוף תאגיד המיחזור תמיר

רחפן של חברת SpearUAV/יח"צ

מנכ"ל יוויז'ן ד"ר רן גוזלי, לשעבר בכיר ברפאל, מסר כי "יש לנו אמון מלא ביכולות המתקדמות של ספיר, בפתרונות הטכנולוגיים והערך המבצעי. בשנים האחרונות שתי החברות פעלו סביב חזון משותף, וכעת הן מביאות יחד מענה שלם והוליסטי לצבאות מתקדמים, ממערכות ברמת הגדוד המתמרן, בתווך התת-ימי, ועד מערכות לרמת החטיבה במגוון זרועות.

"במקביל לרכישה, יוויז'ן ממשיכה להתרחב ועברה לאחרונה לבניין חדש הכולל תשתיות מתקדמות לייצור, מחקר, פיתוח ובדיקות. מהלך זה, לצד איחוד הכוחות בין החברות, יאפשר לנו לפתח יכולות מתקדמות ולהציע פתרונות מערכתיים משולבים עם השפעה מבצעית רחבה ומשמעותית".

יפתח קלינמן, מנכ"ל ספיר, הוסיף כי "מאז ההשקעה האסטרטגית הראשונית של חברת Uvision לפני כארבע שנים, שיתוף הפעולה בינינו הוכיח את עצמו כיעיל ומוצלח במיוחד. הרכישה היא בראש ובראשונה הישג של צוותי SpearUAV שהביאו חדשנות ומקצוענות, תוך מימוש חזונו של מייסד החברה, גדי קופרמן, והציבו את SpearUAV בחזית העולמית בתחום החימוש המשוטט. כחלק מקבוצת Uvision נוכל להרחיב את פעילותנו הגלובלית ולהעניק ערך מהותי ומדויק ללקוחותינו ברחבי העולם".

הקבוצה תפתח ותספק מערכות חימוש משוטט המותאמות לצרכים המתפתחים של כוחות לוחמים, תוך דגש על אינטגרציה מבצעית, סקיילביליות ושיתוף פעולה הדוק עם הלקוחות בארץ ובעולם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully