חברת המטבעות היציבים Tether, מפעילת המטבע הדיגיטלי הנסחר ביותר בעולם, מתכננת לגייס עד 20 מיליארד דולר בסבב מימון פרטי - מהלך שעשוי להעניק לה שווי של כ־500 מיליארד דולר ולמקם אותה בין החברות הפרטיות היקרות בעולם.
לרכישת מטבעות דיגיטליים. וואלה קריפטו >>
לפי שלושה גורמים המעורים בנושא, Tether נמצאת במגעים לגיוס הון עצמי בטווח של 20-15 מיליארד דולר, תמורת כ־3% ממניותיה. גם במקרה של השווי הנמוך, החברה תתברג למקום גבוה ברשימת החברות הפרטיות המובילות, לצד SpaceX של אילון מאסק, שהוערכה ביולי בכ-400 מיליארד דולר, ו-OpenAI, הנערכת למכירת מניות לפי שווי של 500 מיליארד דולר.
מנכ"ל Tether, פאולו ארדואינו, אישר כי החברה "בוחנת גיוס ממשקיעים מרכזיים ומובילים", וציין בפלטפורמת X כי העסקה תאפשר לה "להגדיל את היקף האסטרטגיה של החברה בכל תחומי הפעילות הקיימים והחדשים בסדרי גודל משמעותיים".
את USDT, המטבע היציב של Tether הצמוד לדולר, מגבים נכסים איכותיים כמו אג"ח ממשלת ארה"ב. עם זאת, החברה ספגה בשנת 2021 קנס בארה"ב על "הצהרות מטעות" לגבי עתודותיה, ועמדה במוקד ביקורת על השימוש במטבע לכאורה בפשעי סייבר ובהלבנת הון. Tether הכחישה את הטענות על סיוע לפעילות פלילית.
העסקה מתבצעת בליווי חברת Cantor Fitzgerald, שבתקופת כהונתו של המנכ"ל לשעבר הווארד לוטניק רכשה חלק במניות Tether.
ל-Tether כ־170 מיליארד דולר במטבעות USDT במחזור, כמעט 500 מיליון משתמשים בעולם, והיא מהווה גשר קריטי בין מטבעות מסורתיים לנכסים דיגיטליים כגון ביטקוין ואתריום.
החברה, שהוקמה ב־2014 על ידי מנתח פלסטי לשעבר יליד איטליה, דיווחה בשנה שעברה על רווח של כ־13.4 מיליארד דולר, בעיקר בזכות הכנסות ריבית מאג"ח האוצר האמריקני שמגבות את המטבע.
